Image default
Ευρώπη

Δύσκολοι καιροί για εύρεση δουλειάς στο Σίτι

Αυξήθηκε, το πρώτο τρίμηνο του 2023, ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν εργασία στο Σίτι του Λονδίνου, ωστόσο ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο, καταδεικνύοντας τη δύσκολη αγορά εργασίας για τους τραπεζίτες εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας και της απειλής απολύσεων.

Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούσαν εργασία το πρώτο τρίμηνο ήταν 12% υψηλότερος από την ίδια περίοδο του 2022, ενώ ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 31%, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Morgan McKinley για την απασχόληση στο Λονδίνο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η έρευνα έρχεται μετά από μια περίοδο αναταραχής στον τομέα που είδε την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και την πτώση της Credit Suisse Group AG.

“Λόγω της αύξησης των υποψηφίων, διαπιστώνουμε ότι οι επιχειρήσεις είναι πιο προσεκτικές και οι διαδικασίες υπογραφής είναι πιο χρονοβόρες”, δήλωσε ο Hakan Enver, διευθύνων σύμβουλος της Morgan McKinley UK. Η αύξηση “δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της πρόσφατης ύφεσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα”, πρόσθεσε.

Για όσους από τους εργαζόμενους στον χρηματοοικονομικό τομέα είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν θέση εργασίας, η μέση αύξηση του μισθού κατά το πρώτο τρίμηνο ήταν 18%. Παρόλα αυτά, αυτή είναι η χαμηλότερη αύξηση μισθού εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Τα στοιχεία έρχονται με μια σειρά από επιχειρήσεις του City να επιδιώκουν να μειώσουν το εργασιακό κόστος μετά από μια κραιπάλη προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τράπεζες όπως η Barclays Plc έχουν μειώσει το προσωπικό τους τελευταίους μήνες, ενώ η βρετανική εταιρεία EY φέρεται να σχεδιάζει περικοπές μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της εταιρείας να χωρίσει τις ελεγκτικές και συμβουλευτικές της επιχειρήσεις.Η ένταξη των γυναικών προσφέρει τον απλούστερο τρόπο ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα στοιχεία έρχονται με μια σειρά από επιχειρήσεις του City να επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος μετά από μια κραιπάλη προσλήψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τράπεζες όπως η Barclays Plc έχουν μειώσει το προσωπικό τους τελευταίους μήνες, ενώ η βρετανική εταιρεία EY φέρεται να σχεδιάζει περικοπές κόστους μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της εταιρείας να χωρίσει τις ελεγκτικές και συμβουλευτικές της επιχειρήσεις

Σχετικα αρθρα

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin

Ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ για τους γαλλικούς μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

admin

Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για άμυνα – διεύρυνση ζητά ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ

admin

Maia Sandu: Ανάγκη για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» προς Μολδαβία και Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας προσγειώθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

admin

Η Κίνα πλημμυρίζει τον κόσμο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

admin

Τα θεσμικά αδιέξοδα της ΕΕ φανερώνονται ενόψει Ευρωεκλογών

admin

ΔΝΤ: Η ΕΕ «δεν πρέπει να βιαστεί να καταργήσει» το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Ζητούνται πόροι για την καταπολέμηση της ρωσικής διαδικτυακής παραπληροφόρησης

admin

Στο μικροσκόπιο της Moody’s η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις αμυντικές δαπάνες

admin

H γερμανική κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίζεται στην Google

admin