Image default
Αγορές

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη με ώθηση από τις τράπεζες

Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη με ώθηση από τις τράπεζες

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι σημερινές (27/4) συναλλαγές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους βασικούς δείκτες να λαμβάνουν ώθηση από τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα και κυρίως από τις θετικές αναφορές της Deutsche Bank και της Barclays που αμβλύνουν τις ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,18% και έκλεισε στις 464,02 μονάδες, επανερχόμενος σε ανοδική τροχιά έπειτα από τρεις συνεδριάσεις απωλειών. Ο δείκτης σημειώνει κέρδη 1,4% εντός του Απριλίου κι ενώ απομένει μία συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί ο μήνας, καθώς οι εταιρικές εκθέσεις μέχρι στιγμής αποδείχθηκαν λιγότερο τρομακτικές απ’ ό,τι αναμενόταν, μετά από έναν χαοτικό Μάρτιο λόγω των πιέσεων του τραπεζικού τομέα. Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων παραμένει.

Στη Γερμανία ο DAX κέρδισε οριακά κατά 0,03% στις 15.800,45 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,23% στις 7.483,84 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 9.314,60 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,19% στις 27.158 μονάδες, ενώ στην Βρετανία ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,27% στις 7.831,58 μονάδες.

Ο ευρύτερος τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,1%, ενώ ο κλάδος των βιομηχανικών αγαθών κέρδισε 1,3% μετά το «άλμα» της σουηδικής εταιρείας μηχανικών Atlas Copco κατά 14,4% λόγω των παραγγελιών ρεκόρ και του ενισχυμένου ρυθμού εσόδων.

Η Barclays σημείωσε άνοδο 5,3% με τριμηνιαία κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς η ανθεκτική απόδοση από την καταναλωτική τράπεζα αντιστάθμισε την πίεση σε άλλους βασικούς επιχειρηματικούς τομείς. Αντίστοιχα, η Deutsche Bank κέρδισε 2,5% μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, καθώς τα έσοδα από υψηλότερα επιτόκια αντιστάθμισαν την πτώση των εσόδων στην επενδυτική τραπεζική.

Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος των μέσων ενημέρωσης υποχώρησε κατά 1,7%, καθώς η Universal Music Group κατέγραψε «βουτιά» 6,6% αφού η χειρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στη ροή συνδρομών έφερε πτώση στα έσοδά της.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον τα βλέμματά τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ α’ τριμήνου της ευρωζώνης που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, τα οποία αναμένεται να δείξουν πόσο οι αυξημένες τιμές της ενέργειας και τα αυστηρότερα τραπεζικά πρότυπα έχουν επηρεάσει την οικονομία, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 4 Μαΐου.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Σχετικα αρθρα

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin