Image default
Οικονομία

Γέλεν: Όχι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους «με το όπλο στο κεφάλι του αμερικανικού λαού»

Η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ προειδοποιεί για κίνδυνο «συνταγματικής κρίσης», με συνέπειες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα επιτόκια, αν δεν βρεθεί λύση.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε την Κυριακή ότι η αποτυχία του Κογκρέσου να ενεργήσει για το ανώτατο όριο του χρέους, θα μπορούσε να προκαλέσει μια «συνταγματική κρίση», με συνέπειες για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τα επιτόκια, αναφέρει το Reuters.

Η Γέλεν σε συνέντευξή της στο ABC, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους δεν πρέπει να γίνονται «με το όπλο στο κεφάλι του αμερικανικού λαού» και επανέλαβε την προειδοποίηση προς τους γερουσιαστές ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στα έξοδα της μόνο μέχρι τις αρχές Ιουνίου χωρίς να αυξήσει το όριο του κρατικού χρέους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γουάλι Αντεγιέμο έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου την Κυριακή για τους κινδύνους μιας χρεοκοπίας κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην εκπομπή “The Sunday Show” του MSNBC.

“Η αθέτηση των πληρωμών είναι καταστροφική για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Αντεγιέμο. «Αν αθετούσαμε το χρέος μας, θα είχε τρομερό αντίκτυπο στα επιτόκια», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι, τον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και με κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών, ξεκινώντας μια ξέφρενη διαπραγμάτευση λίγων εβδομάδων προτού η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεμείνει από χρήματα για να πληρώσει τους… λογαριασμούς της, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου.

Σχετικα αρθρα

Γουίλιαμς (Fed): Κρίσιμος ο στόχος για πληθωρισμό 2%

admin

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin

Αυγενάκης: Δυναμικό πλάνο ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών μας

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τις πράσινες επενδύσεις

admin

Οι business της Ρωσίας με το φυσικό αέριο – Ο πόλεμος με Ουκρανία και ο νέος πελάτης

admin

Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης

admin

Γιατί η Ελλάδα πληρώνει πρόωρα μνημονιακό χρέος

admin

Ρεύμα: Ρεκόρ συμμετοχής των ΑΠΕ το 1ο τρίμηνο – «Βουτιά» των εισαγωγών

admin

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin