Image default
Ευρώπη

Το βρετανικό Ναυτικό αναλαμβάνει την άμυνα του Αρχιπελάγους της Στοκχόλμης

Ο αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου της Σουηδίας επαίνεσε τους Βρετανούς πεζοναύτες που συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις Aurora 23, οι οποίες σχεδιάστηκαν για να προετοιμάσουν την άμυνα του αρχιπελάγους της Στοκχόλμης σε περίπτωση κρίσης.

Στις στρατιωτικές ασκήσεις Aurora 23, οι οποίες διεξάγονται από τις 17 Απριλίου και πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 11 Μαΐου, ο στρατός, το ναυτικό, η αεροπορία και η σωματοφυλακή της Σουηδίας, με τη βοήθεια στρατιωτών από 13 χώρες, έλαβαν μέρος σε ασκήσεις που τους προετοίμασαν για την περίπτωση πιθανής ξένης επίθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, μια σουηδική αμφίβια μονάδα ασκήθηκε στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης μαζί με τους Βρετανούς Βασιλικούς Πεζοναύτες τη Δευτέρα. Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ulf Kristersson, ο υπουργός Άμυνας Pål Jonsson και η αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου Ewa Skoog Haslum τις επέβλεψαν.

«Ακριβώς εδώ, στο αρχιπέλαγος γύρω από τις ακτές μας, εκεί θα εκτελούν καθήκοντα σε μια επιχείρηση παράκτιας άμυνας, για παράδειγμα, αν κάποιος μας απειλήσει» δήλωσε η Ewa Skoog Haslum, αρχηγός του Ναυτικού Επιτελείου της Σουηδίας.

Ενώ οι αμφίβιες μονάδες της Σουηδίας έχουν μοναδική ικανότητα να επιχειρούν στη Σουηδία λόγω του ότι η χώρα έχει τα περισσότερα νησιά στον κόσμο, πρόσθεσε ότι και οι Βασιλικοί Πεζοναύτες είναι επίσης καλοί στο να επιχειρούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

«Αυτή ήταν μια πολύ χρήσιμη άσκηση. Μπορούμε να δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των συστημάτων του άλλου», δήλωσε ο Skoog Haslum.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις χώρες που έχουν παράσχει στη Σουηδία ασφάλεια εν όψει της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός Kristersson τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας μονάδες που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα σε μια κατάσταση κρίσης.

Σύμφωνα με τον Σουηδό υπουργό Άμυνας, η συμμετοχή Βρετανών στρατιωτών στο Aurora 23 εκφράζει μεγάλη δέσμευση για την ασφάλεια της Σουηδίας.

Η αμυντική άσκηση Aurora 23 δείχνει ότι η Σουηδία έχει κάτι να συνεισφέρει στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Όταν ρωτήθηκε αν αξίζει να ξοδεύονται μεγάλα χρηματικά ποσά για ασκήσεις, απάντησε ότι «αρκεί να κοιτάξουμε ανατολικά» για να πάρουμε την απάντηση.

Πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε επίσης τη σημασία της προετοιμασίας για επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές, όπως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

«Οι εχθροί αναζητούν τρωτά σημεία, οπότε δεν μπορείτε να είστε αφελείς και πρέπει να είστε σε επιφυλακή», δήλωσε ο Kristersson στον Τύπο.

Σχετικα αρθρα

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

Anglo American προς BHP: Χαμηλή η προσφορά, απορρίπτεται

admin

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin