Image default
Ευρώπη

Έλον Μασκ: Τι συμβουλή δίνει στα παιδιά του για την καριέρα τους στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και πρωτίστως ένας οραματιστής επιχειρηματίας, που δεν σταματά να καινοτομεί και να κάνει όνειρα που φτάνουν στον Άρη. Παρόλα αυτά ο Έλον Μασκ έχει εκφράσει σοβαρότατες ανησυχίες για τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τον αντίκτυπο που θα έχει στη ζωή μας. Σε μία μακρά συνέντευξη στο CNBC, στην οποία μίλησε για τα πάντα, από την Tesla, τη Space X και το Twitter, έως τα δαπανηρά “τιτιβίσματά” του, την Κίνα, τις γεωπολιτικές εντάσεις και το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ, ο Μασκ δέχθηκε μία τελευταία ερώτηση που αφορούσε τον ρόλο του ως πατέρα.

Τι συμβουλή θα έδινε λοιπόν στα παιδιά του σχετικά με το επαγγελματικό μονοπάτι που θέλουν να ακολουθήσουν, δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων στο πεδίο της ΑΙ; Ύστερα από μία αξιοσημείωτη παύση, είπε: «Λοιπόν, είναι πραγματικά δύσκολη ερώτηση να απαντήσει κανείς. Φαντάζομαι θα τους έλεγα απλά να ακολουθήσουν την καρδιά τους ως προς το τι βρίσκουν ενδιαφέρον να κάνουν, τι τους γεμίζει. Και να προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι στην υπόλοιπη κοινωνία».

Όπως εξήγησε: «Σε μία εποχή στην οποία η AI θα μπορεί να κάνει τη δουλειά σου καλύτερα από εσένα, θα είναι δύσκολο να βρει κανείς σκοπό εκπλήρωσης και νόημα στη ζωή».

Όταν η ΑΙ φτάσει σε επίπεδα… τζίνι

Αυτό θα σήμαινε, είπε, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει φτάσει σε επίπεδα “τζίνι”, θα μπορεί δηλαδή να κάνει ό,τι και εάν της ζητήσεις.

«Αν το σκεφτώ πολύ βαθιά, ειλικρινά μπορεί να είναι απογοητευτικό και αποθαρρυντικό, γιατί έχω ρίξει πολύ αίμα, ιδρώτα και δάκρυα στο να χτίσω τις εταιρείες μου», σημείωσε. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος μερικές φορές αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται, δηλαδή αναρωτιέται αν αξίζει να θυσιάζει χρόνο που θα μπορούσε να περάσει με οικογένεια και φίλους όταν είναι αντιμέτωπος με την προοπτική η ΑΙ να αντικαταστήσει πολλά από αυτά που κάνουν οι άνθρωποι. «Πρέπει αλήθεια να τα κάνω όλα αυτά; Γιατί αν θυσιάζω χρόνο που θα είχα με φίλους και οικογένεια, όταν η ΑΙ θα έρθει και θα μπορεί να κάνει ό,τι εγώ; Έχει νοήμα; Δεν ξέρω» είπε χαρακτηριστικά.

«Έως έναν βαθμό έχω μία σκόπιμη δυσπιστία προκειμένου να διατηρώ το κίνητρό μου» κατέληξε.

Σχετικα αρθρα

Γουόρεν Μπάφετ: Τι βλέπει ο «προφήτης της Όμαχα» και μειώνει το μερίδιό του στην Apple

admin

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Βουλγαρία: Δρακόντειοι περιορισμοί στον τζόγο

admin