Image default
Ευρώπη

Η Ε.Ε. θέλει να περιορίσει το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών

Η Ε.Ε. θέλει να «περιορίσει» το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον  πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε. Σαρλ Μισέλ στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Το ρωσικό εμπόριο διαμαντιών εκτιμάται ότι αξίζει 4-5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και αποφέρει σημαντικά φορολογικά έσοδα για το Κρεμλίνο.

Το Βέλγιο, χώρα μέλος της Ε.Ε. είναι από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικών διαμαντιών, μαζί με την Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους σημαντικότερους αγοραστές των τελικών προϊόντων.

Το Λονδίνο θα επιβάλει «απαγόρευση στα ρωσικά διαμάντια» και θα στοχεύσει εταιρείες που εμπλέκονται στο «στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε η βρετανική κυβέρνηση εν όψει της συνόδου κορυφής της G7. Οι νέες κυρώσεις του Λονδίνου στοχεύουν επίσης το εμπόριο της Ρωσίας σε αλουμίνιο, χαλκό και νικέλιο.

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέο πακέτο

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στην Ιαπωνία ότι περίπου 70 εταιρείες στη Ρωσία και σε άλλες χώρες δεν θα πρέπει πλέον να κάνουν εξαγωγές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, περίπου 300 «άτομα, εγκαταστάσεις, πλοία και αεροσκάφη» θα επηρεαστούν από περαιτέρω κυρώσεις.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης τόνισε ότι όλες οι χώρες της G7 εργάζονται για «νέες κυρώσεις και ελέγχους εξαγωγών». Οπως είπε,μαζί με το «σημαντικό » πακέτο κυρώσεων  των ΗΠΑ, τα νέα μέτρα θα καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολο για τη Ρωσία να διατηρήσει την «πολεμική της μηχανή». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι οι πρόσφατα ανακοινωθείσες κυρώσεις δείχνουν ότι η G7 είναι «ενωμένη» απέναντι στη ρωσική απειλή και «σταθερή στην υποστήριξή μας προς την Ουκρανία».

Σχετικα αρθρα

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

Anglo American προς BHP: Χαμηλή η προσφορά, απορρίπτεται

admin

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin