Image default
Ευρώπη

Ανοίγει η συζήτηση για τον ρατσισμό στην Ισπανία λόγω Ζούνιορ

Η Ισπανία άνοιξε μια έντονη και ευαίσθητη συζήτηση για τον ρατσισμό, αφού χιλιάδες οπαδοί του ποδοσφαίρου φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα στον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Ζούνιορ σε αγώνα της LaLiga την Κυριακή.

Το περιστατικό της Κυριακής είναι το τελευταίο σε μια σειρά περιστατικών που αφορούν τον Βραζιλιάνο αστέρα αυτή τη σεζόν. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρία άτομα ηλικίας 18 έως 21 ετών, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Το πρώτο πράγμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα στη χώρα μας – συμπεριφορά, εκπαίδευση, ρατσισμός», δήλωσε ο Λουίς Ρουμπιάλες, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ο Ρουμπιάλες υποστήριξε επίσης τον Βινίσιους Ζούνιορ και καταδίκασε έντονα τους υβριστές.

Εν τω μεταξύ, η επαρχιακή εισαγγελία της Βαλένθια δήλωσε ότι ξεκίνησε ποινική έρευνα για το αν οι προσβολές θα μπορούσαν να συνιστούν έγκλημα μίσους, δήλωσε τη Δευτέρα η εισαγγελέας του γραφείου της Βαλένθια, Σουσάνα Χισμπέρτ.

Η κυβέρνηση της κοινότητας της Βαλένθια εξακολουθεί να εργάζεται βλέποντας βίντεο από το γήπεδο Mestalla όπου σημειώθηκε το φερόμενο περιστατικό την Κυριακή, δήλωσε η εκπρόσωπός της, Πιλάρ Μπερναμπέ, σημειώνοντας ότι τρεις από τους φερόμενους ως δράστες έχουν ταυτοποιηθεί.

Η κυβέρνηση καταδίκασε επίσης τις προσβολές, σημειώνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές «δεν μένουν ατιμώρητες» καθώς «διώκονται και τιμωρούνται», σύμφωνα με τα όσα είπε την Τρίτη η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ισαμπέλ Ροντρίγκεθ (PSOE/S&D).

Η Ισπανία, μια ρατσιστική χώρα;

Ο Βινίσιους Ζούνιορ σχολίασε το περιστατικό μετά τον αγώνα, λέγοντας ότι εκεί από όπου κατάγεται, η Ισπανία θεωρείται ρατσιστική χώρα και ότι η LaLiga «ανήκει στους ρατσιστές».

«Δεν είναι δυνατόν να είσαι ουδέτερος» όταν αντιμετωπίζεις αυτή τη συμπεριφορά, πρόσθεσε ο Ροντρίγκεζ.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα ανεχθεί άλλες ρατσιστικές προσβολές ή περιστατικά εναντίον οποιουδήποτε παίκτη μας», δήλωσε ο Φλορεντίνο Πέρεζ, πρόεδρος του συλλόγου, σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος ζήτησε επίσης μεταρρύθμιση στον τρόπο με τον οποίο οι ποδοσφαιρικές αρχές αντιμετωπίζουν τις περιπτώσεις ρατσιστικής κακοποίησης.

Τα λόγια αυτά επανέλαβε και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος χαρακτήρισε «παρωχημένα» τα πρωτόκολλα που αφορούν τα ρατσιστικά περιστατικά στα γήπεδα.

«Το πρωτόκολλο είναι παρωχημένο γιατί θα έπρεπε να εφαρμόζεται από τη στιγμή που το λεωφορείο φτάνει στο γήπεδο. Γιατί από τότε άρχισαν οι προσβολές», δήλωσε ο Αντσελότι σε συνέντευξη Τύπου.

 

Σχετικα αρθρα

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Βουλγαρία: Δρακόντειοι περιορισμοί στον τζόγο

admin

Στους δρόμους οι Γάλλοι για την ακρίβεια και τη Γάζα

admin