Image default
Τοις Μετρητοίς

Wall Street: Ο αόρατος φόβος και η νέα τρέλα

Μέσα στο συνεχόμενο πόλεμο αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες  κρύβεται επιμελημένα ο πιθανός καθοδικός κρίκος για τις αγορές μιας που τους επενδυτές ιντρικάρoυν οι υφεσιακοί φόβοι.

Έτσι λοιπόν μέσα σε αυτό το περιβάλλον ανοδικής αμφιβολίας ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 το «σκέφτεται» γυρνώντας λίγο πίσω μετά όμως από πέντε συνεχόμενες  εβδομάδες όπου έγραψε ποσοστιαία άνοδο +8,5%.

Το βασικό εδώ στοιχείο για του αγοραστές είναι να μηδενίσουν τη δύναμη των πωλητών όσο πλησιάζουν προς το σημαντικό επίπεδο στήριξης των 4300 μονάδων. Αν το επιτύχουν τότε θα δώσουν πόντους στην εκδήλωση μια νέας επίθεσης που θα φέρει το δείκτη προς την περιοχή αντίστασης των 4490 με 4500 μονάδων.

Το περίεργο εδώ είναι ότι ο «φόβος» αυτός των αγορών για την ύφεση δεν αποτυπώνεται στο γνωστό δείκτη μεταβλητότητας VIX του S&P 500. Είναι …αόρατος

Εδώ λοιπόν όχι απλώς δεν φαίνεται τίποτα ανησυχητικό  στον ορίζοντα αλλά με τη συνεχή διολίσθησή του έχει βρεθεί κάτω και από το όριο των 14,50 δολαρίων μετά από σχεδόν 1250 μέρες. Τώρα λαμβάνει τιμές στα 13,43 δολάρια.

Είναι ένα επίπεδο που οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι όποιες φοβίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μεταβλητότητα των S&P 500 έχουν μπει απλά στον… πάγο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο VIX το Μάρτιο του 2020 επί πανδημικής κρίσης είχε βάλει φωτιά στα μπατζάκια του  χτυπώντας τα 85,47 δολάρια.

Και για το κλείσιμο αφήσαμε λίγο χώρο για τη  τελευταία «τρέλα» της Wall Street, τη Τεχνητή Νοημοσύνη. Εκεί η Nvidia (NVDA) τα έχει σηκώσει στην κυριολεξία όλα. Η μετοχή της σπάζοντας το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο έχει πάρει μέσα σε λίγους μήνες  ένα +300%  φτάνοντας αισίως την κεφαλαιοποίηση των  1,06 τρισ. δολάρια (!).

Το p/e έχει εκσφενδονιστεί στο 224.

Και μετά φωνάζουμε για το 21 p/e των δικών μας «πληροφορικάριων».

Έτσι η Nvidia έχει βρεθεί  στη 5η θέση από πλευράς κεφαλαιοποιήσεων στον S&P 500 αλλά μόλις στην 132η θέση από πλευράς εσόδων και στην 86η θέση από πλευράς καθαρής κερδοφορίας. Πάντως διαγραμματικά η μετοχή μετά τα 420 ανοίγει για τα 500 δολάρια. Τόσο απλά…

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

June 25, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin