Image default
Τοις Μετρητοίς

Premia Properties ΑΕΕΑΠ: Ένας θησαυρός στο real estate

Η υπερκινητική στα επιχειρηματικά deals Premia Properties ΑΕΕΑΠ (ΠΡΕΜ), όπου διαπραγματεύεται ακόμα και τώρα, με τον Γενικό Δείκτη στις 1.317 μονάδες, στα 1,262 ευρώ, όταν στο πρώτο εξάμηνο του 2023 είναι πολύ πιθανό να βρεθεί με μια εσωτερική λογιστική αξία (NAV) στα 1,70 ευρώ.

Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστιαίο “θησαυρό” της τάξεως του +35%. Και να είστε σίγουροι ότι την τιμή των 1,70 ευρώ θα τη γράψει στο ταμπλό μιας που η πολύ καλή αυτή εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ανεβάζει δυο-δυο τα σκαλοπάτια της πραγματικής της αξίας.

Προσοχή όμως, γιατί το ποσοστό ανόδου που δίνουμε είναι σύμφωνα με την καθαρή αξία δίχως να προσθέτουμε σε αυτή το growth των οικονομικών μεγεθών που είναι ιδιαιτέρως θετικό για την Premia.

Στη  Premia Properties αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η εταιρεία είναι τόσο ενεργή που όχι μόνο τρέχει 4 projects για το 2023 και 2 για το 2024, αλλά πραγματοποιεί διερευνητικές κινήσεις και για άλλα 2 τα οποία θα συζητηθούν εντόνως.

Μάλιστα το ένα πολύ ισχυρό project που ήδη αναπτύσσει υπό την αναδοχή κατασκευής της ΕΛΕΜΚΑ του ομίλου Mytilineos και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024, αυτό με το συγκρότημα “πράσινων” γραφείων στην Πειραιώς, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ και συνολικής επιφανείας 26.500 τ.μ., φαίνεται όσο περνάνε οι μέρες ότι είναι τελικά ικανό να ξεκλειδώσει μεγαλύτερο κέρδος από αυτό που αναμενόταν. Η σύμβαση εργασίας 12ετούς διάρκειας με την ΑΑΔΕ θα φέρει στα γραφεία πάνω από 1.500 εργαζόμενους ενώ οι μηνιαίοι επισκέπτες θα είναι πολλαπλάσιοι. Η Premia εκτός από τις 92 θέσεις στάθμευσης που έχει δώσει στην ΑΑΔΕ θα έχει στη διάθεσή της και άλλες… 500 θέσεις. Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να καταλάβει τι θα προσφέρει από πλευράς εσόδων η εν λόγω επένδυση.

Μεγάλη επίσης κινητικότητα έχει αρχίσει να υπάρχει και στο άλλο μεγάλο project το Skyline όπου η Premia έχει ενεργό ρόλο.

Ένα επίσης θετικό στοιχείο είναι ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να αυξήσει τα έξοδά της καθώς η στελέχωση που έχει γίνει στο προσωπικό από το 2021 είναι ικανή να σηκώσει έως και το διπλάσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων. Οπότε η εταιρεία θα έχει αυξημένα έσοδα με τα έξοδά της να παραμένουν χαμηλά. Η πεμπτουσία δηλαδή της κερδοφορίας.

Διαγραμματικά τώρα η μετοχή παραμένει συγκεντρωμένη στο στόχο της, που δεν είναι άλλος από την είσοδό της μέσα στο εύρος διακύμανσης των 1,47 με 1,68 ευρώ. Η δε δημιουργία μιας ισχυρής βάσης στην περιοχή των 1,25 με 1,27 ευρώ ενδυναμώνει ακόμα πιο πολύ το πέρασμα της τιμής πάνω από τα 1,50 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

July 12, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin