Image default
Ευρώπη

Έτοιμη να δεχτεί τα παιδιά της Γάζας στα νοσοκομεία της η Γαλλία

Η Γαλλία θα χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους της ώστε να βοηθήσει στην απομάκρυνση και τη θεραπεία έως και 50 παιδιών από τη Γάζα, τα οποία έχουν ανάγκη για επείγουσα περίθαλψη, δεσμεύτηκε την Κυριακή ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.

Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ενταθεί και μέχρι στιγμής έχουν στοιχήσει  έκτοτε τη ζωή σε 11.255 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 4.630 παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το al-Chifa, έγινε στόχος ισραηλινών επιδρομών το Σαββατοκύριακο, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Mohammed Zaqout, γενικός διευθυντής των νοσοκομείων της Γάζας, επισημαίνοντας ότι πάνω από 30 πρόωρα μωρά που έχουν απομακρυνθεί προς την Αίγυπτο.

Η Γαλλία θα «κινητοποιήσει όλους τους πόρους που έχει στη διάθεσή της» για να «βοηθήσει στην απομάκρυνση τραυματισμένων ή άρρωστων παιδιών που χρειάζονται επείγουσα φροντίδα από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή Χ.

«Θα αναπτυχθούν ιατρικά εναέρια μέσα, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά» και ένα νέο αεροπλάνο θα μεταφέρει «περισσότερους από 10 τόνους ιατρικού φορτίου μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

«Τις επόμενες ημέρες», η Γαλλία θα στείλει επίσης ένα ελικόπτερο αναδιαμορφωμένο για νοσοκομειακή υποστήριξη με 40 κρεβάτια για την αντιμετώπιση των «πιο σοβαρών» περιπτώσεων και για την περίθαλψη τραυματισμένων πολιτών «σε κοντινά νοσοκομεία», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στην ανακοίνωσή του.

Η Γαλλία έχει επίσης προβεί σε ρυθμίσεις όπως την  κινητοποίηση των εναέριων μέσων, για να υποδεχθεί έως και 50 παιδιά στα νοσοκομεία της «εάν είναι χρήσιμο και αναγκαίο».

Στο Χ, ο Μακρόν επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για «άμεση κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην εκεχειρία», προσθέτοντας ότι τα μέρη της σύγκρουσης θα πρέπει να επαναλάβουν τις συνομιλίες με στόχο μια λύση δύο κρατών.

Σχετικα αρθρα

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin

Ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ για τους γαλλικούς μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

admin

Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για άμυνα – διεύρυνση ζητά ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ

admin

Maia Sandu: Ανάγκη για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» προς Μολδαβία και Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας προσγειώθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

admin

Η Κίνα πλημμυρίζει τον κόσμο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

admin

Τα θεσμικά αδιέξοδα της ΕΕ φανερώνονται ενόψει Ευρωεκλογών

admin

ΔΝΤ: Η ΕΕ «δεν πρέπει να βιαστεί να καταργήσει» το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

H γερμανική κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίζεται στην Google

admin

Γιατί θολώνει το όνειρο για μεγάλες μειώσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

admin

HSBC: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου – Αποχωρεί αιφινιδιαστικά ο Noel Quinn

admin