Image default
Ευρώπη

Η εταιρεία που μπορεί να ευνοηθεί από τα αντισημιτικά σχόλια του Έλον Μασκ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις για άλλη μια φορά, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν συμφώνησε με μια ανάρτηση που έλεγε ότι οι Εβραίοι τρέφουν «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς. Ο Μασκ απάντησε στην ανάρτηση με τη φράση: «Λες την ακριβή αλήθεια».

Η δήλωσή του έπληξε τις μετοχές των Twitter και Tesla αλλά η ζημιά δεν έμεινε εκεί καθώς ο Ρος Γκέρμπερ, εκ των επενδυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας του Μασκ δήλωσε ότι θα δώσει το Model Y της Tesla για να πάρει ένα Rivian. «Δυστυχώς, αυτή είναι μια νίκη για την Rivian», έγραψε ο Γκέρμπερ στο X. «Θα αντικαταστήσω το μοντέλο Y της Tesla με ένα Rivian τον επόμενο χρόνο και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει και το υπόλοιπο Λος Άντζελες».

Με αφορμή τον σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του Μασκ, το Business Insider μίλησε με αρκετούς άλλους ιδιοκτήτες, επενδυτές και όσους σχετίζονται με την Tesla, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι τα αντισημιτικα σχόλια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πολλοί είπαν ότι επανευθυγραμμίζονται με τη Rivian, μια startup EV που έχει χτίσει το εμπορικό σήμα της γύρω από την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων για τους λάτρεις της φύσης που αναζητούν την περιπέτεια.

‘Εχοντας αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα στη λειτουργία και την παραγωγή της, η Rivian είναι μπροστά σε μια μοναδική ευκαιρία στην σκληρά ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σχολιάζει το Business Insider θεωρώντας πως παρόλο που άλλες ανταγωνιστικές μάρκες μπορούν να καρπωθούν πωλήσεις, η Rivian βρίσκεται σε μοναδική θέση για να αρπάξει τους απογοητευμένους οδηγούς ή όσους ετοιμάζονται να αγοράσουν όχημα της Tesla.

Βέβαια, σημειώνει, η Tesla μπορεί απλά και να την γλιτώσει καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει αντιδράσεις και απειλές από πελάτες λόγω των αμφιλεγόμενων απόψεων του Μασκ. Τα τελευταία χρόνια, ο Μασκ ενέδωσε σε μια σειρά πολιτικών αντιπαραθέσεων, καβγαδίζοντας με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας απόψεις κατά των τρανς και αποκαλώντας τους Δημοκρατικούς το κόμμα του «διχασμού και του μίσους».

Αντιδρώντας, νωρίτερα φέτος, ορισμένοι ιδιοκτήτες της Tesla άρχισαν να βάζουν αυτοκόλλητα στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα, καταγγέλλοντας τον Μασκ. Τον Ιανουάριο, λίγοι ιδιοκτήτες Tesla είχαν δηλώσει στο Business Insider ότι είχαν εγκαταλείψει την Tesla λόγω των δηλώσεων του Μασκ. Αντίστοιχα, μια έρευνα του - σε πάνω από 5.000 ιδιοκτήτες Model 3 διαπίστωσε ότι αν και πολλοί είχαν ανησυχίες για την online παρουσία του Μασκ και τις αμφιλεγόμενες απόψεις του, οι περισσότεροι είχαν ακόμα πολύ θετική άποψη για τα αυτοκίνητα της Tesla.

Επενδυτές έχουν επίσης μιλήσει κατά του Μασκ στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για την ενασχόλησή του με το Twitter όταν αγόρασε την εταιρεία.

Ωστόσο, παρά τα αρνητικά σχόλια, ο Μασκ έχει την τάση να βγαίνει σχεδόν αλώβητος.

Σχετικα αρθρα

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin

Ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ για τους γαλλικούς μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

admin

Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για άμυνα – διεύρυνση ζητά ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ

admin

Maia Sandu: Ανάγκη για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» προς Μολδαβία και Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας προσγειώθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

admin

Η Κίνα πλημμυρίζει τον κόσμο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

admin

Τα θεσμικά αδιέξοδα της ΕΕ φανερώνονται ενόψει Ευρωεκλογών

admin

ΔΝΤ: Η ΕΕ «δεν πρέπει να βιαστεί να καταργήσει» το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Ζητούνται πόροι για την καταπολέμηση της ρωσικής διαδικτυακής παραπληροφόρησης

admin

Στο μικροσκόπιο της Moody’s η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις αμυντικές δαπάνες

admin

H γερμανική κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίζεται στην Google

admin