Image default
Επιχειρήσεις

Πειραιώς: Αύξηση κεφαλαίου €75 εκατ. στην Trastor για επενδύσεις σε ακίνητα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Trastor A.E.E.A.Π., σε συνέχεια της εξουσιοδότησης που του παρασχέθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 17/11/2023, αποφάσισε ομόφωνα κατά την από 14/12/2023 συνεδρίασή του την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των €74.999.990,90 (στο οποίο ποσό περιλαμβάνεται και το υπέρ το άρτιο ποσό), μέσω της έκδοσης μέχρι 52.816.895 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 Ευρώ και τιμή διάθεσης €1,42 η κάθε μία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η στρατηγική συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την Trastor αποτελεί κομβικό σημείο για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας για αύξηση και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων. Η συμμετοχή μας στην αύξηση κεφαλαίου της Εταιρείας, αντικατοπτρίζει τη στήριξή μας προς την Trastor, για την περαιτέρω αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική κτηματαγορά.»

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Trastor ΑΕΕΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για την τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας από το 2019, γεγονός που καταδεικνύει την ικανότητά μας στην άντληση και την αποτελεσματική τοποθέτηση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η Trastor έχει εδραιωθεί πλέον ως ηγετική επενδυτική δύναμη στην ελληνική κτηματαγορά, με ισχυρό επαναλαμβανόμενο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ τα κεφάλαια που συγκεντρώνονται μέσω αυτής της αύξησης κεφαλαίου θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε περαιτέρω επενδυτικές ευκαιρίες με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Με βάση τις επενδύσεις προστιθέμενης αξίας και την αποτελεσματική διαχείριση εμπορικών ακινήτων υψηλής ποιότητας, η στρατηγική μας θα συνεχίζει να αποφέρει σημαντικές αποδόσεις για το σύνολο των μετόχων μας.»

Σχετικα αρθρα

Berkshire Hathaway: Αύξηση ρεκόρ λειτουργικών κερδών, μειώνει το μερίδιο της στην Apple

admin

Tesla εναντίον «Tesla» στα ινδικά δικαστήρια

admin

Citigroup: Οι Ευρωπαϊκές Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά το «μίνι κραχ» του 2022

admin

Τελευταίες αγορές σήμερα για το εορταστικό τραπέζι – Έως τις 15:00 ανοιχτά τα καταστήματα

admin

Wonderplant: Νέα επένδυση 50 εκατ. ευρώ και αύξηση κύκλου εργασιών κατά 11%

admin

Exxon Mobil: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Pioneer έναντι 60 δισ. δολαρίων

admin

Ολυμπιακός: Χρυσάφι στα ταμεία από την ευρωπαϊκή πορεία

admin

Carrefour: Όλο το πλάνο ανάπτυξης σε Ελλάδα και βαλκανικές χώρες

admin

Βιωσιμότητα: Παράταση μέχρι το 2026 για την πλήρη εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας CSRD

admin

Εταιρείες Διαχείρισης: Η «ακτινογραφία» των ρυθμίσεων για δάνεια 88 δισ. ευρώ που ανήκουν σε funds και τράπεζες  

admin

Apple: Βουτιά 4% στα έσοδα β’ τριμήνου – Πτώση 10% στις πωλήσεις iPhone

admin

Moderna: Βουτιά εσόδων στα 167 εκατ. δολάρια από σχεδόν 2 δισ. το 2023

admin