Image default
Οικονομία Τράπεζες

Alpha Bank: Περισσότερους από 100 επενδυτές προσέλκυσε η έκδοση του ομολόγου senior preferred

Περισσότερους από 100 επενδυτές προσέλκυσε η έκδοση του ομολόγου senior preferred ύψους Ευρώ 400 εκατ. και διάρκειας 6,25 χρόνων από την Alpha Bank, με την ισχυρή ζήτηση να οδηγεί σε σημαντική υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές ήδη από τις πρώτες ώρες της έκδοσης.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Τράπεζας επιβεβαιώνει αφενός την υψηλή ζήτηση για ελληνικά αξιόγραφα και αφετέρου τη δυναμική που δημιούργησε η συμφωνία ορόσημο της Τράπεζας με την UniCredit.

Το ονομαστικό επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 5% και η απόδοση στο 5,125%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 5,50%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη έκδοση ομολόγου της Τράπεζας μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Μειώνονται οι αποδόσεις των ομολόγων της Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά

Καθοριστικό παράγοντα στην απόφαση της Διοίκησης να προχωρήσει στην ομολογιακή έκδοση αποτέλεσε η σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων καθώς και η υψηλή ζήτηση που παρατηρείται από την επενδυτική κοινότητα για ελληνικά αξιόγραφα.

Ειδικότερα για την Alpha Bank, η αξιοσημείωτη μείωση της απόδοσης στη δευτερογενή αγορά, από 7% σε 5,15% του υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ομολόγου (senior preferred bond) ύψους Ευρώ 500 εκατ. που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, άνοιξε τον δρόμο για τη νέα επιτυχημένη έκδοση.

Επισημαίνεται ότι η νέα έκδοση ολοκληρώθηκε με απόδοση 5,125% και αφορά μεγαλύτερη κατά ένα έτος χρονική διάρκεια σε σχέση με την εναπομένουσα διάρκεια του ομόλογου του Ιουνίου. Καταλυτικό ρόλο στη μείωση αυτή έπαιξε η στρατηγική συνεργασία Alpha Bank-UniCredit, η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον Όμιλο.

Ενισχυτικά σε αυτό το θετικό οικονομικό κλίμα λειτουργεί η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας από τρεις βασικούς οίκους αξιολόγησης και τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, τα οποία σε συγκριτικό επίπεδο, αναμένεται να ξεπεράσουν τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η ζήτηση για τραπεζικά ομόλογα ενισχύεται άλλωστε και από την υψηλή ρευστότητα που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα αξιόγραφα, καθιστώντας τα ιδανικά για επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν έκθεση στην ελληνική αγορά.

Σχετικα αρθρα

Γουίλιαμς (Fed): Κρίσιμος ο στόχος για πληθωρισμό 2%

admin

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin

Αυγενάκης: Δυναμικό πλάνο ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών μας

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τις πράσινες επενδύσεις

admin

Οι business της Ρωσίας με το φυσικό αέριο – Ο πόλεμος με Ουκρανία και ο νέος πελάτης

admin

Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης

admin

Γιατί η Ελλάδα πληρώνει πρόωρα μνημονιακό χρέος

admin

Ρεύμα: Ρεκόρ συμμετοχής των ΑΠΕ το 1ο τρίμηνο – «Βουτιά» των εισαγωγών

admin

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin