Image default
EUROBANK

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€


Το πρώτο πρόγραμμα εθελουσία εξόδου που κύριο στόχο έχει την ανανέωση προσωπικού και όχι τη μείωση κόστους ενεργοποιεί τις αμέσως επόμενες μέρες η Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το πιο πλήρες πρόγραμμα εθελούσιας που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει τη τράπεζα.

Στόχος είναι η ανανέωση του προσωπικού με την είσοδο νέων εργαζομένων στον οργανισμό, οι όποιοι διαθέτουν δεξιότητες απαραίτητες για τον κλάδο που εξελίσσεται παγκοσμίως.

Στην ίδια λογική αναμένεται να κινηθούν και οι άλλες τράπεζες τους επόμενους μήνες με δεδομένο ότι έχουν εισέλθει σε άλλη φάση, αυτή της ευρωπαϊκής κανονικότητας και της αποδέσμευσης από το ΤΧΣ.

Το νέο πρόγραμμα της Εurobank, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Πρώτον, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καλύψει πολλές μονάδες του οργανισμού καλύπτοντας ευρύ φάσμα εργαζομένων ώστε η ανανέωση να είναι οριζόντια.
  2. Και δεύτερον είναι ελκυστικό καθώς δίνει τέσσερις εναλλακτικές προτάσεις εθελούσιας εξόδου και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο σε ότι αφορά την αποζημίωση, με το μέγιστο ποσό να ξεπερνάει ενδεχομένως τις 180.000 ευρώ, στην περίπτωση άμεσης αποχώρησης.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου οι εργαζόμενοι μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα και να λάβουν εφάπαξ το ποσό της αποζημίωσης ή να επιλέξουν την μακροχρόνια άδεια για 2, 5 ή για πρώτη φορά για 7 χρόνια λαμβάνοντας ένα μέρος της αποζημίωσης εφάπαξ και το υπόλοιπο κάθε μήνα ενώ έχει το δικαίωμα να εργασθεί όπου αλλού θέλει.

Ειδικές πρόνοιες

Ειδικές πρόνοιες θα υπάρχουν για τους εργαζόμενους που βρίσκονται στον προθάλαμο της σύνταξης καθώς διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για πλήρη σύνταξη χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε εξαγορά ενσήμων.

Επίσης στα προγράμματα μακροχρόνια άδειας (sabbatical) οι μισθοί που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι δεν θα είναι χαμηλότεροι από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχα των άλλων τραπεζών η ΣΣΕ δεν αποτέλεσε βάση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν για παράδειγμα το  20% -30% του μισθού τους).

Επισημαίνεται ότι η Εurobank  έφερε σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή την 3η κατά σειρά αύξηση των βασικών μισθών που προβλέπει η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση της ΟΤΟΕ. Ετσι από 1 Ιανουαρίου 2024 αντί για 1 Δεκεμβρίου 2024 οι ελάχιστες νόμιμες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 2,5% στα κλιμάκια και συγχρόνως θεσπίστηκε στα 1.020 ευρώ ο κατώτερος νόμιμος μισθός τους 1ου κλιμακίου.

Τέλος, αυξάνονται στους 4 από 2 που ήταν στα προηγούμενα προγράμματα, οι επιπλέον μισθοί για κάθε παιδί ως 22 ετών, θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη για 5 έτη για όλη της οικογένεια ενώ θα υποστηριχθεί η επαγγελματική μετάβαση.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

admin

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

admin

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin

Eurobank: Σε λειτουργία τα νέα γραφεία ανώτατης διοίκησης στο κέντρο της Αθήνας

admin