Image default
Τοις Μετρητοίς

Χρυσός: Ισχυρές ενδείξεις ιστορικής απόδρασης προς τα $2500

Μετά από πολλά χρόνια σαν κάτι να φαίνεται διαγραμματικά ότι ετοιμάζεται στο συμβόλαιο του χρυσού (GC).

Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η τιμή του κάθεται τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα  πάνω από τη διακεκριμένη περιοχή αντίστασης  των 2000 με 1985 δολαρίων.

Για την ακρίβεια το παράγωγο βρίσκεται για πάνω από 125 μέρες πάνω από εκεί έχοντας ως κύριο εύρος διακύμανσης τα 2072 με 2015 δολάρια με ανοδικό peak τα 2146 δολάρια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που ο χρυσός είχε κάτσει πάνω από τα 2000 δολάρια ήταν 42 μέρες την άνοιξη του 2023 και μετά ακολούθησε μια βύθιση έως τα 1810 δολάρια.

Μάλιστα τη τελευταία τετραετία με το που ξεμυτούσε το συμβόλαιο πάνω από τα 2075 δολάρια «έτρωγε» εκτεταμένες πωλήσεις με αποτέλεσμα να ξαναπέφτει κάτω από την περιοχή των 1900 δολαρίων.

Τώρα λοιπόν δεν είναι μόνο ότι ο χρυσός στέκεται και αναπνέει πάνω από τα 2000 δολάρια, τώρα λαμβάνει τιμές στα 2046 δολάρια, αλλά διακρίνουμε και τους  περισσότερους ταλαντωτές να παρουσιάζουν ενδείξεις ισχυρής συσσώρευσης ανοδικών δυνάμεων που μπορούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκτινάξουν τη τιμή του χρυσού πάνω από το όριο των 2200 δολαρίων.

Κίνηση η οποία φυσικά αλλάζει όλο το διαγραμματικό σκηνικό καταστρατηγώντας εντελώς τη γιγάντια συσσώρευση που είχε κάνει ο χρυσός από τον Απρίλιο του 2020 ανάμεσα στα 1615 με 2080 δολάρια.

Στατιστικά όταν γίνεται μια τέτοια ανοδική διαφυγή διαμορφώνει και το εύρος διακύμανσης, όπου μπορεί για την περίπτωση του χρυσού να είναι από τα 2100 έως τα 2500 δολάρια.

Κερδισμένη κατά κάποιον τρόπο θα βγει και η Ελλάδα καθώς διαθέτουμε  χρυσό βάρους 151,3 τόνων με το 47% να βρίσκεται στο Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος (TτE) στο τέταρτο “ανακαινισμένο” υπόγειο του κτιρίου της στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών (29%), Βρετανίας (20%) και Ελβετίας (4%).

Θησαυροφυλάκιο Τράπεζας της Ελλάδος: Εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου παρουσία πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 3, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin