Image default
Τοις Μετρητοίς

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

Καιρό είχαμε να δούμε τέτοιο ενδοσυνεδριακό κατέβασμα της τάξεως του -2,20% στον αμερικανικό δείκτη S&P 500.

Κατά τη συνεδρίαση λοιπόν της περασμένης Πέμπτης εκεί που σφύριζε ο δείκτης αδιάφορα στο ανοδικό τόνο της ημέρας πέριξ των 5250 μονάδων ήρθε μια δήλωση ενός προέδρου παραρτήματος της Federal Reserve (Fed) στη Μινεάπολη (!) και τα γκρέμισε όλα μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες.

Ο αρωγός της έντονης βύθισης Neel Kashkari  δήλωσε σε μια τηλεδιάσκεψη ότι με τον πληθωρισμό σε αυτό το λοξό ρυθμό ίσως τελικά η Fed να μην πάρει καμία απόφαση το 2024 για μείωση επιτοκίων.

Αυτή η σπίθα λοιπόν ήταν αρκετή για να ανάψει το φυτίλι της πτώσης φέρνοντας αρκετούς από τους επενδυτές, θεσμικούς και μη, στην πόρτα της εξόδου προκαλώντας και με την βοήθεια των διαφόρων αλγοριθμικών intraday μηχανών εκτέλεσης αυτόματων εντολών το πέρασμα του S&P 500 κάτω ακόμα και από το όριο των 5150 μονάδων.

Διαγραμματικά τώρα η παραμονή του δείκτη κάτω από την εβδομαδιαία περιοχή στήριξης των 5185 μονάδων ίσως εγείρει σκέψεις καθοδικής αναδίπλωσης των αγοραστών πάνω στο ψυχολογικό όριο των 5000 μονάδων.

Στην περίπτωση όμως που ο δείκτης καταφέρει να βγει και πάλι στις επόμενες συνεδριάσεις πάνω από τις 5185 μονάδες και τις κρατήσει ανοδικά τότε το έντονα πτωτικό candlestick της περασμένης Πέμπτης θα θεωρηθεί ως κίβδηλο και άνευ ουσίας.

Για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 έκλεισε κάτω από τον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών σπάζοντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες περιόδους στην ιστορία του που παρέμενε πάνω από αυτόν. Η αποτύπωση αυτή στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών έχει δημιουργήσει ένα μικρό ρήγμα στην ανοδική εικόνα του δείκτη καθώς με αυτό το τρόπο θέτει σε εγρήγορση τους αναλυτές ως προς τη διαπίστωση μιας πιθανής λήξης της κυρίαρχης μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Από ότι φαίνεται και από τη διαγραμματική ανάλυση η μάχη ανάμεσα στους αγοραστές και τους πωλητές θα κριθεί στις επόμενες συνεδριάσεις από τη διακράτηση ή μη της περιοχής των 18000 με 17900 μονάδων. Συνεχόμενα λοιπόν ημερήσια κλεισίματα κάτω από τις 17900 μονάδες  θα καλλιεργήσουν κλίμα ρευστοποιήσεων και έντονης πτωτικής κίνησης προς το επόμενο σημείο στήριξης των 17320 μονάδων.

Αν όμως οι αγοραστές δηλώσουν την υπεροχή τους αρπάζοντας εκ νέου και για τρείς συνολικά συνεδριάσεις  ανοδικά τις 18000 μονάδες και τον κρίσιμο απλό κινητό μέσο των 50 ημερών τότε θα ξαναμπεί εμπρός το σενάριο εισόδου μέσα στο επίπεδο των 18500 με 19000 μονάδων. Πρός το παρόν έχουμε ένα ημερήσιο κλείσιμο την περασμένη Παρασκευή πάνω από τις 18000 και πιο συγκεκριμένα στις 18127 μονάδες.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

April 7, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

MYTILINEOS: Έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα παγκοσμιοποιημένο θηρίο

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin