Image default
Ευρώπη

Ακροδεξιό ρουμανικό κόμμα εναντίον …των «σατανιστών» των Βρυξελλών

Οι υποψήφιοι του εξτρεμιστικού κόμματος Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων (AUR), που κατεβαίνουν στις ευρωπαϊκές και τοπικές εκλογές της 9ης Ιουνίου, δεσμεύτηκαν να «καταπολεμήσουν τους παγκοσμιοποιητές και τους σατανιστές», υπερασπιζόμενοι παράλληλα τις ρουμανικές αξίες, όπως η κυριαρχία, η οικογένεια και η εκκλησία.

Επικεφαλής της λίστας του κόμματος για τις ευρωεκλογές είναι ο ευρωβουλευτής Cristian Terheș, πρώην υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών το 2019.

Ο George Simion, ο επικεφαλής του κόμματος, διατύπωσε το όραμα του κόμματος για μια ενωμένη Ευρώπη των εθνών, απορρίπτοντας την έννοια της ευρωπαϊκής ομοσπονδιακής ατζέντας, ενώ υπέβαλε τη Δευτέρα τον κατάλογο των υποψηφίων και των υπογραφών στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Είπε ότι το κόμμα του συγκέντρωσε 630.000 υπογραφές – πολύ περισσότερες από τις 200.000 που απαιτούνται για να θέσει υποψηφιότητα.

Ο Terheș δήλωσε ότι οι Ρουμάνοι έχουν μια απλή απόφαση στις 9 Ιουνίου μεταξύ «κυριαρχίας ή υποτέλειας- ελευθερίας ή τυραννίας».

Τα αποκαλυπτήρια της λίστας υποψηφίων έγιναν στο Târgoviște, κοντά στον τάφο του Vlad Țepeș (Βλαντ ο ανασκολοπιστής), ενώ το κόμμα χρησιμοποιεί ως οικόσημο την εικόνα του Țepeș. Ο Simion υποστήριξε τον ρόλο του κόμματος ως υπερασπιστή του ευρωπαϊκού χριστιανικού πολιτισμού, κάνοντας συγκρίσεις μεταξύ των αγώνων του Țepeș και της αποστολής του κόμματος να καταπολεμήσει τους «παγκοσμιοποιητές» και τους «σατανιστές» στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν διάφορα θέματα κεντρικής σημασίας για την καμπάνια της AUR, όπως η διαβεβαίωση της Ρουμανίας ως «βραχίονα της Χριστιανοσύνης», ο σκεπτικισμός απέναντι στους ξένους και η υπεροχή της οικογενειακής οντότητας.

Οι ομιλητές συγκέντρωσαν υποστήριξη για την υπεράσπιση των ρουμανικών αξιών και της κυριαρχίας έναντι των αντιληπτών απειλών από εξωτερικές δυνάμεις.

«Οι Ευρωπαίοι έκαναν μαθήματα βαλς, ενώ οι παππούδες μου και οι παππούδες σας όργωναν τη γη», δήλωσε ο Simion.

Για το AUR, ένα ακρωνύμιο που είναι επίσης και η ρουμανική λέξη για το «χρυσό», η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή μοιάζει με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία, για πολλούς αιώνες, έλεγχε τις ιστορικές ρουμανικές επαρχίες.

Ο Claudiu Târziu, εξέχων ηγέτης του κόμματος, ο οποίος κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα του κόμματος για τις ευρωεκλογές, μίλησε κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου, όπως είπε, «εκκολάπτονται εγκληματικές ιδεολογίες».

«Τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια, η Επιτροπή έχει δείξει μια αυξανόμενη όρεξη για νεομαρξιστική ιδεολογία», δήλωσε ο Târziu, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες απαγορεύουν τις παραδόσεις και την ελεύθερη σκέψη.

Αργότερα τη Δευτέρα, ο Târziu υπερασπίστηκε τις δηλώσεις του καθώς κατηγορήθηκε ότι είναι αντιευρωπαϊστής.

«Δεν είμαστε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αντιτιθέμεθα στις αντιευρωπαϊκές πολιτικές που εκδίδει η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες απλώς τορπιλίζουν το ευρωπαϊκό σχέδιο», δήλωσε.

«Ο στρατός των σταυροφόρων μας θα πάει στις Βρυξέλλες για να πολεμήσει εκείνους που προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν την κανονικότητα, να υπονομεύσουν την ιερότητα της εκκλησίας και να αμαυρώσουν την κληρονομιά των προγόνων μας», δήλωσε ο Mihail Neamțu, δέκατος στη λίστα του AUR για τις ευρωεκλογές.

Σχετικα αρθρα

Κίνα: Πόλος έλξης η Έκθεση της Καντόνας για τους ξένους επενδυτές

admin

Κινεζικές εξαγωγές: Περισσότερες ευκαιρίες παρά προκλήσεις

admin

Federal Reserve: Απίθανη μια αύξηση των επιτοκίων των Ιούνιο – Οι επόμενες κινήσεις της Τράπεζας

admin

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin

Ενίσχυση 300 εκατ. ευρώ για τους γαλλικούς μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες

admin

Αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ για άμυνα – διεύρυνση ζητά ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ

admin

Maia Sandu: Ανάγκη για ένα «σχέδιο Μάρσαλ» προς Μολδαβία και Ουκρανία

admin

ΟΗΕ: Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας προσγειώθηκε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας

admin

Η Κίνα πλημμυρίζει τον κόσμο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

admin

Τα θεσμικά αδιέξοδα της ΕΕ φανερώνονται ενόψει Ευρωεκλογών

admin

ΔΝΤ: Η ΕΕ «δεν πρέπει να βιαστεί να καταργήσει» το Ταμείο Ανάκαμψης

admin