Image default
Αγορές

Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

Δειλά ανοδική η έναρξη των συναλλαγών στις ευρωαγορές

Σε ήπια ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (17/4) για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δείχνοντας σημάδια αντίστασης απέναντι στις γεωπολιτικές πιέσεις που ασκεί η κόντρα Ισραήλ-Ιράν, αλλά και ο νέος «πάγος» όσον αφορά την έναρξη μειώσεων των επιτοκίων από τη Fed.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Τρίτη ότι η Fed πρέπει να δει μεγαλύτερη πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού προτού αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Είπε, επίσης, ότι υπήρξε «έλλειψη περαιτέρω προόδου μέχρι στιγμής φέτος για την επιστροφή στον στόχο μας για πληθωρισμό 2%».

Στις σημερινές συναλλαγές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx ενισχύεται οριακά κατά 0,08% στις 498,60 μονάδες. Στη Γερμανία ο DAX κερδίζει 0,18% στις 17.799,44 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,54% στις 7.975,21 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,33% στις 10.561,50 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στο +0,3% και τις 33.493 μονάδες. Αντίθετα στην Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 7.820,01 μονάδες.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στο 3,2% τον Μάρτιο, ελαφρώς λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, όπως έδειξαν τα νέα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τη συγκεκριμένη εξέλιξη για ενδείξεις σχετικά με το πότε η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να μειώσει τα επιτόκια.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού μετά το ευρύ sell off της Τρίτης, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών της Wall Street κυμαίνονταν σε επίπεδη γραμμή, με τον S&P 500 να έχει σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_

Σχετικα αρθρα

Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

admin

Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

admin

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

admin

Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

admin

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

admin

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

admin

Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

admin