Image default
Αγορές

Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

Σε τροχιά ανάκαμψης τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τεχνολογική ώθηση

Οι περισσότερες ασιατικές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα (18/4) από τις πρόσφατες απώλειες, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα ισχυρά αποτελέσματα του κολοσσού στην παραγωγή τσιπ, TSMC, τα οποία οδηγούν σε ράλι τις τεχνολογικές μετοχές.

Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού λαμβάνουν πίσω ένα μέρος του sell off, καθώς ο φόβος για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια και η επιδείνωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή πυροδότησε μια αναταραχή στις περιφερειακές αγορές.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο, παρά τη νέα υποχώρηση της Wall Street, η οποία οφείλεται κυρίως στη διολίσθηση των τίτλων παραγωγής τσιπ, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της ASML.

Επιπλέον, μπήκε «φρένο» σε μία περαιτέρω άνοδο στη Ασία, λόγω των επίμονων ανησυχιών για τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, ειδικά μετά από τα επιθετικά μηνύματα της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η TSMC, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του α’ τριμήνου αργότερα την Πέμπτη. Τα μηνιαία στοιχεία πωλήσεων έδειξαν ότι η TSMC σημείωσε άνοδο 16,5% το πρώτο τρίμηνο, καθώς επωφελήθηκε από την αυξημένη ζήτηση από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 38.054,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX/200 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,43% στις 7.683,10 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,27% στις 3.079,53 μονάδες και ο Shenzhen Component σημειώνει κέρδη 0,38% στις 9.417,19 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng «αναρριχάται» κατά 1,18% στις 16.443 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο KOSPI καταγράφει «άλμα» 2,09% στις 2.638,20 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές

Σχετικα αρθρα

Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

admin

Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

admin

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

admin

Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

admin

Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

admin

Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

admin

Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

admin

Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

admin

Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

admin

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

admin

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin