Image default
BLOOMBERG

BP: Αναδιάρθρωση στην ηγετική ομάδα του ενεργειακού κολοσσού

Η BP αναδιαρθρώνει την ηγετική της ομάδα, καθώς η αποχώρηση ορισμένων στελεχών επιτρέπει στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Murray Auchincloss, να αφήσει το στίγμα του στον πετρελαϊκό κολοσσό.

Η εκτελεστική ομάδα ηγεσίας θα περιοριστεί σε 10 μέλη σε μια προσπάθεια να απλοποιηθεί η οργανωτική δομή, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Ο William Lin, πρώην επικεφαλής περιοχών, εταιρικών πελατών και λύσεων, θα αντικαταστήσει την Anja-Isabel Dotzenrath, 57 ετών, η οποία αποσύρεται από επικεφαλής φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

«Πρέπει να λειτουργήσουμε ως μια πιο απλή, πιο επικεντρωμένη και πιο υψηλής αξίας εταιρεία», δήλωσε ο Auchincloss στην ανακοίνωση. «Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό».

Ο Emeka Emembolu θα διευθύνει πλέον το τμήμα τεχνολογίας της BP, αναλαμβάνοντας τα ηνία από την Leigh-Ann Russell η οποία αποχωρεί από την εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η BP θα διατηρήσει τρεις κύριες επιχειρηματικές μονάδες: παραγωγή και λειτουργίες με επικεφαλής τον Gordon Birrell, φυσικό αέριο και χαμηλών εκπομπών άνθρακα με επικεφαλής τον Lin, και πελάτες και προϊόντα με επικεφαλής την Emma Delaney, επισημαίνει στην ανακοίνωση. Οι τομείς αυτοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το τμήμα εμπορίας και ναυτιλίας, το οποίο διευθύνει η Carol Howle.

Αυτές οι επιχειρηματικές μονάδες θα υποστηρίζονται από πέντε λειτουργίες: οικονομικά με επικεφαλής την Kate Thomson, τεχνολογία με επικεφαλής τον Emembolu, στρατηγική, βιωσιμότητα και επιχειρήσεις που θα διευθύνει η Giulia Chierchia, ανθρώπινο δυναμικό και κουλτούρα με επικεφαλής την Kerry Dryburgh και νομικά με επικεφαλής τον Mike Sosso.

Η Dotzenrath εντάχθηκε στην BP το 2021, έχοντας προηγουμένως επιβλέψει την ενοποίηση των επιχειρήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της EON SE και της Innogy SE σε μια νέα εταιρεία, την RWE Renewables. Υπό την ηγεσία της, ο τομέας φυσικού αερίου και ενέργειας της BP επεκτάθηκε περαιτέρω στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, κερδίζοντας πέρυσι μία από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες της Γερμανίας για το δικαίωμα ανάπτυξης έργων.

Σε μήνυμα που έστειλε στην ομάδα της εντός της BP, το οποίο είδε το -, η Dotzenrath δήλωσε ότι αποσύρεται για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της μετά από μια 30ετή καριέρα στον τομέα της ενέργειας.

Ο αντικαταστάτης της, Lin, έχει μια μακρά καριέρα στην BP, με περισσότερα από 20 χρόνια εργασίας στον τομέα της λειτουργίας έργων πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ινδονησία μέχρι το Τέξας και τη Σκωτία μέχρι την Αίγυπτο.

Διαβάστε ακόμη:

UBS: Σχεδιάζει νέο γύρο απολύσεων – Στόχος η εξοικονόμηση 6 δισ. δολ.

Neonyx Cruises: Η νέα εταιρεία κρουαζιέρας του Μάριου Ηλιόπουλου

Phillip Morris: «Κλειδί» για παρεμπόριο και έλεγχο καπνίσματος, η φορολόγηση – Τι δείχνει έρευνα για τους χειρισμούς των Βρυξελλών

Σχετικα αρθρα

L’Occitane: Έξοδο από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σχεδιάζει ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Reinold Geiger

admin

Αν η Δύση στήριζε την Ουκρανία όπως το Ισραήλ…

admin

Microsoft: Επενδύσεις 1,7 δισ. δολ. σε cloud computing και ΑΙ στην Ινδονησία

admin

HSBC: Αιφνίδια αποχώρηση του CEO της τράπεζας μετά από σχεδόν πέντε χρόνια

admin

Πώς η τουρκική λίρα έγινε η αγαπημένη επιλογή της Wall Street

admin

Tesla: Συνεργασία με την «κινεζική Google» για το Full Self-Driving

admin

Puig (Paco Rabanne): Στα 24,5 ευρώ η τιμή της IPO του ιστορικού ομίλου ειδών πολυτελείας

admin

Τι κρύβει η τεράστια προσφορά της BHP και η εκτίναξη του χαλκού στα 10.000 δολάρια

admin

Τα τελευταία μέτρα της μάχης κατά του πληθωρισμού θα δοκιμάσουν την αξιοπιστία της Fed

admin

Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον

admin

Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον (upd)

admin

Ναυάγησε το deal των 39 δισ. δολ.: Γιατί η Anglo American απέρριψε την πρόταση της BHP

admin