Image default
Αγορές

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street-Έχασε τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

Με μεικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής (19/4) στη Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται και με τους S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν για ακόμη μία φορά. Πρόκειται για την έκτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών, στο μακροβιότερο πτωτικό σερί των δύο δεικτών από τον Οκτώβριο του 2022.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,56% και έκλεισε στις 37.986,40 μονάδες. Στον αντίποδα, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε πτώση 0,88% στις 4.967,23 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «βουτιά» 2,05% στις 15.282,01 μονάδες.

Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο της τεχνολογίας άσκησαν η Nvidia και το Netflix, καθώς διολίσθησαν κατά 10% και 9% αντίστοιχα.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πως η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης και οι ενδεχόμενες διαταραχές στις προμήθειες του αργού, μετά το χτύπημα αντιποίνων του Ισραήλ στο Ιράν, θα είναι περιορισμένης έκτασης.

Το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate πρόσθεσε σήμερα 0,5% στα 83,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κέρδισε 0,21% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 87,29 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την είδηση της επίθεσης του Ισραήλ, το Brent βρέθηκε να κινείται με άνοδο άνω των 3 δολαρίων ξεπερνώντας τα 90 δολάρια το βαρέλι. Σε εβδομαδιαία βάση, το αμερικανικό αργό σημείωσε πτώση της τάξης του 3% και το Brent έχασε 3,4%, εξανεμίζοντας τα κέρδη που αποκόμισε λόγω του φόβου ότι Ισραήλ και Ιράν βρίσκονταν στα πρόθυρα μιας μεγαλύτερης σύρραξης.

Άνοδο παρουσίασαν οι τιμές του χρυσού, ενώ τα κέρδη του διευρύνθηκαν για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών για συνέχιση των αντιποίνων μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, ωθώντας τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο. Ο χρυσός spot ενισχύθηκε κατά 0,7% στα 2.395,15 δολάρια η ουγγιά ενώ ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε ως τα 2.417,59 δολάρια. Σε εβδομαδιαία βάση το πολύτιμο μέταλλα πρόσθεσε 2,2%. Αντίστοιχη εικόνα και για τα futures του χρυσού που σημείωσαν άνοδο 0,7% στα 2.413,8 δολάρια. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,6% στα 28,66 δολάρια.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Σχετικα αρθρα

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

admin

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

admin

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

admin

Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

admin

Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

admin

Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

admin

Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

admin

Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

admin

Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

admin

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

admin

Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

admin