Image default
Ευρώπη

Tik Tok προς ΗΠΑ: Θα τα πούμε στα δικαστήρια

Αντιμέτωπο με υπαρξιακή κρίση στην πιο σημαντική αγορά του βρίσκεται το Tik Tok. Το άκρως δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, είδε μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ να ψηφίζουν το νομοσχέδιο που του δίνει προθεσμία λίγων μηνών να βάλει πωλητήριο στις αμερικανικές του δραστηριότητες ή να τις κλείσει. Τη σκυτάλη θα πάρει μέσα στις επόμενες ημέρες η Γερουσία και εάν δώσει το πράσινο φως, τότε ο Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει την εντολή σε νόμο.

Σε υπόμνημά του προς τους υπαλλήλους του, το Tik Tok δηλώνει αποφασισμένο – σε περίπτωση που υπογραφεί ο νόμος – να τον αμφισβητήσει δικαστικά και όχι να παραδώσει τα όπλα, βάζοντας λουκέτο ή ψάχνοντας για αγοραστή. «Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου συμφωνία ανάμεσα στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή και τον πρόεδρο. Από τη στιγμή που το σχέδιο θα γίνει νόμος, θα προσφύγουμε στα δικαστήρια» γράφει στο υπόμνημα ο επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Tik Tok για την αμερικανική ήπειρο, Μάικλ Μπέκερμαν.

Μάχη έως τέλους

Η κινεζικά ελεγχόμενη πλατφόρμα είχε περάσει χρόνια προσπαθώντας να πείσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι δεν συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια. Τελικά δεν το πέτυχε, δεχόμενο μάλιστα διακομματικά πυρά. Ο Μπέκερμαν τόνισε πως το νομοσχέδιο που ουσιαστικά λέει «πουλήστε το ή κλείστο το», είναι «προφανής παραβίαση» της Πρώτης Τροπολογίας δικαιωμάτων για τους 170 εκατομμύρια Αμερικανούς χρήστες, ενώ θα έχει «καταστροφικές συνέπειες» για τα 7 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη» διεμήνυσε στο υπόμνημα, που περιήλθε στην κατοχή του - News.

Η ByteDance σχεδιάζει να εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες πριν σκεφτεί την όποια μορφής απο- επένδυση, σημείωσαν στο - πηγές από το περιβάλλον της εταιρείας.

Σχετικα αρθρα

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Βουλγαρία: Δρακόντειοι περιορισμοί στον τζόγο

admin

Στους δρόμους οι Γάλλοι για την ακρίβεια και τη Γάζα

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin