Image default
Διεθνή

Ιταλία: 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπό κράτηση για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων

Δεκατρείς φύλακες σε κέντρο κράτησης ανηλίκων συνελήφθησαν κατ’ εντολή εισαγγελέα χθες Δευτέρα στην Ιταλία, καθώς κατηγορούνται πως διέπραξαν σειρά επιθέσεων σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων κι ότι υπέβαλαν πολλούς σε βασανιστήρια στο Μιλάνο (βόρεια)· άλλοι οκτώ συνάδελφοί τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι συλλήψεις στη φυλακή ανηλίκων Τσέζαρε Μπεκαρία, στην περιφέρεια της λομβαρδικής πρωτεύουσας, έγιναν στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για επιθέσεις που διαπράχθηκαν από το 2022 ως και φέτος, εξήγησε η ιταλική αστυνομία στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να ενέχονται σε «βασανιστήρια», «κατάχρηση εξουσίας», «συνέργεια σε επιθέσεις εναντίον ανηλίκων» και, σε μια περίπτωση, «απόπειρα σεξουαλικής βίας» — βιασμού κρατουμένου.

Οι αστυνομικοί που διενεργούν την έρευνα μπόρεσαν να αποκαλύψουν τους φερόμενους ως δράστες χάρη σε τηλεφωνικές υποκλοπές, υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του κέντρου κράτησης, καθώς και μαρτυρίες πρώην εγκλείστων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Οι ιταλικές φυλακές αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, ιδίως υπερπληθυσμό εγκλείστων και ανεπαρκή χρηματοδότηση. Τον Ιανουάριο, κρατούνταν σ’ αυτές 60.300 άνθρωποι, ενώ η ονομαστική χωρητικότητά τους δεν ξεπερνά τις 47.300 θέσεις, σύμφωνα με όργανο επίβλεψης του σωφρονιστικού συστήματος.

Το κέντρο κράτησης όπου εργάζονταν οι δώδεκα από τους δεκατρείς συλληφθέντες επανδρώνουν κάπου 50 φύλακες και δεν έχει διευθυντή εδώ και 20 χρόνια.

Συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων εξέφρασε «φρίκη» για τις κατηγορίες. «Γνωρίζουμε πως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε όλη την Ιταλία εργάζονται με επαγγελματισμό και ανθρωπιά», πάντως «εμπιστευόμαστε την ιταλική δικαιοσύνη για να ρίξει φως στην υπόθεση το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το συνδικάτο SAPPE.

Πρόκειται για «οδυνηρή» υπόθεση, για «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ιταλικού σωφρονιστικού συστήματος, σχολίασε από τη δική του πλευρά ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Μιλάνου, ο Μαρτσέλο Βιόλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, οι υπάλληλοι πέρναγαν στα άκρα των θυμάτων χειροπέδες ώστε να μην είναι σε θέση να προβάλουν αντίσταση και τα χτύπαγαν κατά τρόπο ώστε να μην τους αφήνουν σημάδια.

Σχετικα αρθρα

Αποκάλυψη στενής συνεργάτιδας της Κέιτ και του Ουίλιαμ: Περνούν μια κόλαση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

admin

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Συμφωνήστε εντός μιας εβδομάδας στο σχέδιο εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα

admin

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα – Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει

admin

Βρετανία – Εκλογές: Οι Εργατικοί πετυχαίνουν μια πρώτη μεγάλη νίκη έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός κηρύχθηκε άλλος ένας όμηρος της Χαμάς

admin

Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

admin

Μέση Ανατολή – Χανίγια: Η Χαμάς εξετάζει με «θετικό πνεύμα» το νέο προτεινόμενο σχέδιο εκεχειρίας

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία παραβίασε τη διεθνή απαγόρευση των χημικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι απαντά το Κρεμλίνο

admin

Μπορεί η ένταξη Ουκρανίας και Μολδαβίας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ;

admin

ΗΠΑ: Η στιγμή που 33χρονος τρανς προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο

admin

ΗΠΑ – Τα πανεπιστήμια στο χάος: Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα (βίντεο και φωτογραφίες)

admin

Τον έδεσα στο αυτοκίνητο, αλλά εγώ δεν πυροβόλησα τον σκύλο μου, λέει ο Μιτ Ρόμνεϊ

admin