Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης και Ιερώνυμος κλείνουν το «ιερό μέτωπο»: Η επίσκεψη στο Δήλεσι και το πρώτο τετ-α-τετ μετά τον γάμο ομοφύλων

Μια σειρά κινήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η ένταση στον άξονα του Μεγάρου Μαξίμου με την Εκκλησία βαίνει προς αποκλιμάκωση. Μπορεί, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην είχαν κοντραριστεί ευθέως και επί προσωπικού, στους κόλπους της Ιεραρχίας, όμως, υπήρξαν σκληρές διατυπώσεις, ενώ ήδη αρκετοί μητροπολίτες επιτέθηκαν σε κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ με φόντο το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Δύο εξελίξεις, όμως, ήρθαν μέσα σε μια μέρα για να σηματοδοτήσουν το τέλος του «ιερού μετώπου». Η πρώτη, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι «η εκκλησία δεν εκδικείται», με φόντο την επίθεση μέσα σε ναό εναντίον της βουλευτή της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη, αλλά και του «εξάψαλμου» που άκουσε από ιερέα στην Πάτρα η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξόπουλου. Η δεύτερη, η επισημοποίηση της επαφής που ήταν εδώ και μέρες στα σκαριά, δηλαδή της κοινής μετάβασης του κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το πρωί της Παρασκευής σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας, οι οποίες αποτελούν έργο ζωής για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0qq3haexl8p)

Είναι προφανές ότι με την κοινή τους μετάβαση στον παιδικό σταθμό και στο Κέντρο Γεροντολογίας που λειτουργούν υπό τη σκέπη της Εκκλησίας, αλλά και με την κοινή δήλωση που αναμένεται να κάνουν μετά, ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος παράγουν έναν ισχυρό συμβολισμό ότι…η ζωή συνεχίζεται και για την Πολιτεία και για την Εκκλησία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του thetimes|-.gr, οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν και ένα τετ-α-τετ, μακριά από τις κάμερες.

Σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, ενόψει μάλιστα και των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας που θα αποτελέσουν πόλο έλξης και crash test για αρκετά κυβερνητικά στελέχη, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας στέλνει μήνυμα καταλλαγής. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του thetimes|-.gr, δεν είναι μόνο η κ. Δεληκάρη ή η κ. Αλεξοπούλου που βρέθηκαν αντιμέτωπες με «ιερή οργή». Και άλλοι βουλευτές και μάλιστα σε «ανύποπτους» νομούς τα έχουν «ακούσει» από άμβωνος για τη θετική τους ψήφο στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων, ευρισκόμενοι σε δύσκολη θέση. Πάντως, κυβερνητικά στελέχη απαντούν ότι το φαινόμενο δεν είναι εκτεταμένο και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Σήμερα, δε, ο κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί στο υπουργείο Παιδείας με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, στην πρώτη τους κατ’ ιδίαν συνάντηση από το καλοκαίρι.

Τα φάλτσα της ΝΙΚΗΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζουν στην κατάσταση που διαμορφώθηκε και τον ρόλο του κόμματος ΝΙΚΗ. Μπορεί η υποψήφια βουλευτής που χαστούκισε τη βουλευτή Καβάλας να διεγράφη, φαίνεται όμως ότι η συμπεριφορά της δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, με τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Παπαδόπουλο να «ξεφεύγει» χθες στη Βουλή και να λέει ότι «οι πιστοί χριστιανοί έχουν αρχίσει να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες». Οι δηλώσεις του έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος κάλεσε τον βουλευτή του σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση στη Βουλή, αν και πηγές του κόμματος εκτιμούσαν ότι δύσκολα θα υπάρξει διαγραφή του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης νωρίτερα είχε υπογραμμίσει ότι «αυτοί που δήθεν είναι οι αποκλειστικοί ή οι βασικοί εκπρόσωποι ιερών συμβόλων της θρησκείας, της πίστης, συμπεριφέρονται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από αυτά που πρεσβεύει».

Γενική επιστράτευση

Κατά τα άλλα, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει τη ΝΔ σε πλήρη εκλογική επιστράτευση. Προς επιβεβαίωσιν του χθεσινού ρεπορτάζ του thetimes|-.gr, ο πρωθυπουργός έδωσε «φύλλα πορείας» σε κορυφαίους υπουργούς, αναθέτοντας την ευθύνη 12 περιφερειών, στις οποίες θα συντονίζουν τις περιοδείες και θα κάνουν εκδηλώσεις και ομιλίες. Μάλιστα, οι υπουργοί καλούνται να διοργανώσουν εκδηλώσεις και στις εκλογικές τους περιφέρειες. Παράλληλα, το απόγευμα, για δύο και πλέον ώρες ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε το πρώτο group βουλευτών της ΝΔ για συζήτηση ενόψει ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός άκουσε βουλευτές από τα νησιά και τη Στερεά Ελλάδα να του θέτουν επί τάπητος προβλήματα που καταγράφουν και τους ζήτησε να είναι στην αιχμή του προεκλογικού αγώνα, λέγοντας ότι πιστεύει σε αυτούς.

Αντίστοιχες συναντήσεις με group 20-25 βουλευτών που δεν έχουν υπουργικό θώκο θα γίνουν και την Τετάρτη, την Πέμπτη, την Παρασκευή και τη Μεγάλη Τρίτη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ειδικά, οι συναντήσεις θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα βρεθούν στο Μαξίμου βουλευτές από Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία και την επόμενη μέρα από Μακεδονία και Θράκη, ενώ οι επαφές θα κλείσουν με τους βουλευτές της Αττικής.

Οι βουλευτές του κόμματος θα στελεχώσουν τα κομματικά κλιμάκια που θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα αμέσως μετά το Πάσχα και για όλο τον Μάιο. Ο σχεδιασμός είναι σε φάση τελικής υλοποίησης στον άξονα Μαξίμου-Πειραιώς ως το τέλος της εβδομάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον… λίντσαραν οι θεατές – Δείτε βίντεο

Στην κορυφή της Ευρώπης τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού: Νίκησαν τη Μίλαν 3-0 και έγραψαν ιστορία – Δείτε τα γκολ

Survivor 2024: Η δεύτερη υποψήφια και οι… άχρηστες – Δείτε βίντεο

Σχετικα αρθρα

Αυγενάκης για ελέγχους στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όποιοι κι αν είναι αυτοί που παρανομούν

admin

Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

admin

Νέα Αριστερά: «Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά»

admin

Αυγενάκης για ελέγχους στην αγορά: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιοι κι αν είναι αυτοί που παρανομούν

admin

Κασσελάκης: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει την κεντροαριστερά – Η ΕΕ πρέπει να δυναμώσει με μία πολύ σαφή στρατιωτική ικανότητα

admin

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών – Πού θα κάνουν Ανάσταση

admin

Κικίλιας: Φέτος θα αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη αντιπυρική περίοδο, έχουμε προετοιμαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας

admin

Ο «γρίφος» με την ψήφο των Σπαρτιατών – Το πιθανότερο σενάριο

admin

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Ελληνοτουρκικά: Δεν θα δώσουν πλεονέκτημα στην Ελλάδα στο Αιγαίο τα F-35, λέει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

admin

Γκιουλέρ: «Θα ήμασταν ευχαριστημένοι εάν η Ελλάδα αποκτούσε F-35», αλλά… εκνευρισμός με το «βέτο» του Βερολίνου στα Eurofighter

admin

Επιστολή Χαρίτση στον Μητσοτάκη για ΛΑΡΚΟ: Να αποδεχτεί το αίτημα των εργαζομένων

admin