Image default
Οικονομία

Ντάιμον (JP Morgan): Η οικονομική άνθιση στις ΗΠΑ είναι «αδιανόητη»

Την εμπιστοσύνη του σε μία αμερικανική οικονομία εύρωστη που υποστηρίζεται από τα ισχυρά ποσοστά απασχόλησης στον εργασιακό τομέα αλλά και από την οικονομική εξυγίανση των καταναλωτών εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.

Την εμπιστοσύνη του σε μία αμερικανική οικονομία εύρωστη που υποστηρίζεται από τα ισχυρά ποσοστά απασχόλησης στον εργασιακό τομέα αλλά και από την οικονομική εξυγίανση των καταναλωτών εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκδήλωση του Economic Club στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η οικονομική άνθιση των ΗΠΑ είναι «αδιανόητη» και πρόσθεσε ότι «ακόμα και να μπούμε σε ύφεση, η κατάσταση των καταναλωτών είναι καλή».

Παρ’ όλα αυτά, προειδοποίησε για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των ελλειμματικών δαπανών, του πληθωρισμού και των γεωπολιτικών συγκρούσεων.

Σχετικά με τον πληθωρισμό, ανέφερε την πιθανότητα να αποδειχθεί πιο επίμονος από το αναμενόμενο, γεγονός που θα ωθούσε τα επιτόκια να παραμείνουν στο υπάρχον υψηλό επίπεδο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Θέλω να βοηθήσω τη χώρα μου», συμπέρανε ο Dimon, μία από τις εξέχουσες μορφές του εταιρικού κλάδου και επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Αμερικής για περισσότερα από 18 χρόνια.

Η Αμερική θα είχε καλύτερη τύχη αν έφερνε περισσότερους «επαγγελματίες» στο τραπέζι, πρόσθεσε. Το όνομα του CEO της JP Morgan έχει κατά καιρούς ακουστεί ως υποψήφιο για ανώτερους οικονομικούς ρόλους , όμως ο ίδιος και η εταιρεία έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τις εικασίες αυτές είτε έχουν αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στα σχέδιά του.

Στην εκτενή του συνέντευξη ο Dimon επικεντρώθηκε σε θέματα πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ, της πολιτικής πόλωσης και την ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Συνέκρινε τις οικονομικές επιδόσεις και τις πολιτικές του έθνους με άλλων χωρών ενώ τέλος, ανέφερε ότι χαιρέτισε την ηγεσία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους αυτό το μήνα, στην οποία επικαλέστηκε «ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους».

Φωτογραφία: @associatedpress

Σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας – Χαμηλό έξι μηνών

admin

Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι – Τι δείχνει το «χρηματιστήριο» του οβελία

admin

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

admin

Χατζηδάκης: Σημαντικές συναντήσεις στην υπουργική διάσκεψη του ΟΟΣΑ

admin

Αγγίζει το 70% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

admin

Ευρωπαϊκή οικονομία: Δείχνει… σημεία ζωής, στο 0,3% η ανάπτυξη α’ τριμήνου 2024

admin

Ποιοι προορισμοί βούλιαξαν από τουρίστες το Πάσχα

admin

HEPI: Αισθητά κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης οι τελικές τιμές ρεύματος στην Ελλάδα

admin

Στουρνάρας: Πιο πιθανό σενάριο τώρα οι τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024

admin

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Τέλος στις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις

admin

Πρόωρα στη σύνταξη με πλήρεις αποδοχές

admin

Economist: Η μετανάστευση αυξάνεται προκαλώντας μεγάλες οικονομικές συνέπειες

admin