Image default
Οικονομία

Καβαλάκης για ΑΙΓΙΣ: Πρόγραμμα – σταθμός για την Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα

O διοικητής της ειδικής υπηρεσίας συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ ως ένα «πρόγραμμα σταθμό για την Πολιτική Προστασία στη χώρα μας».

O διοικητής της ειδικής υπηρεσίας συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ ως ένα «πρόγραμμα σταθμό για την Πολιτική Προστασία στη χώρα μας».

«Ποτέ στο παρελθόν η χώρα μας δεν είχε στη διάθεσή της τόσο σημαντικούς πόρους για την πολιτική προστασία και οι οποίοι κατευθύνονται στην προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και κυρίως στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Η πολυεπίπεδη απόκριση στην ένταση της απειλής που συνιστά η κλιματική κρίση και η αμείωτη προσήλωση στην υλοποίηση των έργων είναι καταλύτες για τον μετριασμό των αναπόφευκτων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η ανθεκτικότητα στην κλιματική κρίση απαιτεί σχεδιασμό και και συντονισμό. Το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ είναι εδώ, υλοποιείται και είναι χρέος μας υπό την καθοδήγηση του υπουργού και των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την πολύτιμη συμβολή του ΤΑΙΠΕΔ και όλων ημών που συντονίζουμε την χρηματοδότηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια με έναν και μοναδικό σκοπό να το ολοκληρώσουμε», υπογράμμισε ο κ. Καβαλάκης.

Στην αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων ευρωπαϊκού γραφείου περιφερειακής ανάπτυξης και ταμείου Συνοχής, Γ. Ζερβός. «Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούμε τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό γίνεται με την στενή συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων», επισήμανε.

Ακόμη, ο Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων Ελλάδος και Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Γιάννης Καλτσάς τόνισε ότι πρόκειται όχι μόνο για την προστασία των πολιτών της Ελλάδας αλλά και την προστασία των πολιτών της ΕΕ, «μιας και μία από τις συνθήκες για τη χρηματοδότηση αυτού του πρότζεκτ από τον θεσμό μας είναι η σύνδεση αυτής της προσπάθειας της χώρας μας με τις προσπάθειες όλων των χωρών της Ευρώπης έτσι ώστε να υπάρχει μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά την καταπολέμηση των φυσικών καταστροφών, την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών».

«Είναι λοιπόν χαρά για εμάς που διαθέσαμε μία πιστωτική γραμμή 595 εκατομμυρίων ευρώ γι αυτή την προσπάθεια η οποία ήταν αυτή που επέτρεψε στο ελληνικό κράτος να βγάλει γρήγορα τους διαγωνισμούς έτσι ώστε να αξιοποιηθούν γρήγορα και κονδύλια δωρεάν χρημάτων ερχόμενοι από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το ΕΣΠΑ και άλλες πηγές. Είναι μία από τις καίριες επενδύσεις που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος. Γιατί η πρόληψη είναι πάντοτε πολύ καλύτερη από την αντιμετώπιση των συνεπειών», σημείωσε.

Σχετικα αρθρα

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin

Αυγενάκης: Δυναμικό πλάνο ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών μας

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τις πράσινες επενδύσεις

admin

Οι business της Ρωσίας με το φυσικό αέριο – Ο πόλεμος με Ουκρανία και ο νέος πελάτης

admin

Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης

admin

Γιατί η Ελλάδα πληρώνει πρόωρα μνημονιακό χρέος

admin

Ρεύμα: Ρεκόρ συμμετοχής των ΑΠΕ το 1ο τρίμηνο – «Βουτιά» των εισαγωγών

admin

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας – Χαμηλό έξι μηνών

admin