Image default
Ευρώπη

Βρετανικές επενδύσεις 40 δισ. δολάρια σε υποδομές παγκοσμίως

Το βρετανικό ίδρυμα αναπτυξιακής χρηματοδότησης Investment Partnerships, σχεδιάζει να κινητοποιήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2027 για παγκόσμιες υποδομές και οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία, ο Σουνάκ επανέλαβε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να κινητοποιήσει δισεκατομμύρια σε δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση ώστε να βοηθήσει να επανέλθουν οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης «στο προσκήνιο», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού.

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ είναι μια συλλογή δεκαεπτά αλληλένδετων στόχων που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως «κοινό σχέδιο για την ειρήνη και την ευημερία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, τώρα και στο μέλλον», οι οποίοι υιοθετήθηκαν από τα κράτη του ΟΗΕ το 2015.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι η Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές και Επενδύσεις θα παράσχει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται ο κόσμος για να βγάλει τις κοινότητες από τη φτώχεια», δήλωσε ο Σουνάκ.

Το βρετανικό ίδρυμα αναπτυξιακής χρηματοδότησης, British International Investment, ανακοίνωσε το Σάββατο επένδυση ύψους 12 εκατομμυρίων λιρών στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης SUSI Asia Energy Transition Fund, υποστηρίζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας και μικροδικτύων σε ολόκληρη την ήπειρο.

«Γνωρίζουμε τη μετασχηματιστική δύναμη των αξιόπιστων, υπεύθυνων ιδιωτικών επενδύσεων. Είναι η σπίθα που μας βοηθά να κατασκευάσουμε λιμάνια στη Σενεγάλη και τη Σομαλιλάνδη, υδροηλεκτρικά έργα στη Ρουάντα και υπεράκτια αιολικά στην Ινδία», δήλωσε ο Σουνάκ.

Σχετικα αρθρα

Πόσο θα στοιχίσει στην Τουρκία το εμπάργκο στο Ισραήλ

admin

Γουόρεν Μπάφετ: Τι βλέπει ο «προφήτης της Όμαχα» και μειώνει το μερίδιό του στην Apple

admin

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin