Image default
Τοις Μετρητοίς

Αυτό ήταν ;

Μέχρι τώρα ο αμερικανικός δείκτης S&P 500 φαίνεται να παίρνει ανοδικά τη σημαίνων  περιοχή των 4630 μονάδων, όπου και αποτελούσε τη κάτω πλευρά του σχηματισμού συσσώρευσης από τις αρχές Νοεμβρίου. Ημερήσιο κλείσιμο για τις επόμενες συνεδριάσεις πάνω από τις 4630 μονάδες θα γράψει στο φύλλο του αγώνα μια πρώτη ήττα στο στρατόπεδο των πωλητών επαναφέροντας στο προσκήνιο τους Bulls. Το τελειωτικό χτύπημα θε προκληθεί στην περιοχή των 4700 μονάδων. Η εκ νέου προσέγγιση των 4700 μονάδων θα δημιουργήσει θύλακα νέων αγορών, όπου μπορούν σε μικρό χρονικό διάστημα να σπρώξουν το δείκτη σε νέα ιστορικά υψηλά και προς το κατώφλι των 4750 μονάδων. Αυτά από το σενάριο διατήρησης του S&P 500 πάνω από τις  4630 μονάδες.  Στη περίπτωση τώρα που ο δείκτης δηλώσει στις επόμενες συνεδριάσεις αδυναμία διατήρησης των 4630 μονάδων θα πρέπει να αναμένουμε νέα  βραχυχρόνια καθοδική κίνηση προς την επόμενη πολύ σημαντική περιοχή στήριξης των 4565 με 4550 μονάδων.

Από την πλευρά των τεχνικών ταλαντωτών η κατάσταση είναι καλύτερη καθώς έχουν κατέλθει από την υπεραγορασμένη ζώνη και είναι έτοιμοι μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα να ανακατευθυνθούν προς τα υψηλά στρώματα.

Στο διάγραμμα τώρα των 700 λεπτών φαίνεται ο δείκτης να έχει δώσει ένα πρώτο σήμα πωλήσεων αλλά λόγω του αλγοριθμικού φίλτρου παρουσιάζεται έτοιμος να ξαναβγεί πάνω από το νεφέλωμα τάσης χαρακτηρίζοντας ως κίβδηλη την ένδειξη. Βέβαια για να συμπληρωθεί το candlestick θα χρειαστούμε άλλες 4 ώρες συνεδρίασης ή κοντά στη λήξη της ημέρας στη Wall Street. Σημείο κλειδί οι 4662 μονάδες.

Τέλος ο δείκτης «ανησυχίας» Volatility S&P 500 (VIX) ναι μεν έχει περάσει πάνω από τα 21 δολάρια αλλά για να αρχίζει να τραβάει τα βλέμματα των αναλυτών θα πρέπει να γράψει τιμές πάνω από τα 31,50 δολάρια. Κάτω από εκεί η πτωτική κίνηση της αγοράς είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Από ότι φαίνεται στο διεβδομαδιαίο διάγραμμα ο VIX πάει για άλλη μια φορά να σχηματίσει μια άνω σκιά αναχαίτησης των όποιων δυνάμεων ρευστοποίησης και ισχυρής πτώσης, κάτι που ξέρει πολύ καλά να το κάνει στις τελευταίες 250 μέρες.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin