Image default
Αγορές

Ανέκαμψε μεν, αλλά δεν έπεισε η Wall Street

Ανέκαμψε μεν, αλλά δεν έπεισε η Wall Street

Ήπια άνοδο -μακριά από τα υψηλά ημέρας- κατέγραψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης (27/4), με την αμερικανική αγορά να προέρχεται από διήμερο sell off.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 33.302,26 μονάδες και ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 4.182,80 μονάδες. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 12.488,93 μονάδες, μία ημέρα μετά τη χειρότερη επίδοσή του για το 2022.

Από τις αρχές Απριλίου έως σήμερα, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες γύρω στο 7%, ενώ ο Nasdaq έχει απωλέσει περισσότερο από 11% της αξίας του και ο Dow υποχωρεί περίπου 3%.

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα, με τις μετοχές των εταιρειών που ανακοίνωσαν τις επιδόσεις τους να κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ενδεικτικά, η Microsoft ενισχύθηκε κατά 4,81%, η Visa κινήθηκε υψηλότερα κατά 6,47%, ενώ η Meta, που ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, υποχώρησε κατά 3,32%

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο με ώθηση από τα αποθέματα

Διευρύνεται το σερί των κερδών για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς μία ημέρα αφότου έσπασαν εκ νέου το «φράγμα» των 100 δολαρίων, έκλεισαν ξανά με θετικό πρόσημο.

Ο «μαύρος χρυσός» βρήκαν στήριξη στην ανακοίνωση από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των στοιχείων για τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ. Αν και τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 700.000 βαρέλια (εκτιμήσεις για αύξηση κατά 600.000 βαρέλια), τα αντίστοιχα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, (οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση κατά 100.000 βαρέλια), ενώ τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων επίσης υποχώρησαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το αργό τύπου West Texas Intermediate ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης 32 σεντς ή 0,3% υψηλότερα στα 102,02 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το αργό τύπου Brent ενισχύθηκε κατά 33 σεντς και έκλεισε την ημέρα στα 105,32 δολάρια το βαρέλι.

Σε χαμηλό δύο μηνών ο χρυσός

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έκλεισε σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς η άνοδος του δολαρίου αποδυναμώνει το πολύτιμο μέταλλο, οδηγώντας το κάτω από τα 1.900 δολάρια.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 15,40 δολάρια ή 0,8% και έκλεισε στα 1.888,70 δολάρια.

Παράλληλα, το συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου για το ασήμι υποχώρησε κατά 8 σεντς ή 0,3% στα 23,46 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,2% και έκλεισε στα 4,475 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • Microsoft
  • VISA
  • META PLATFORMS

    Σχετικα αρθρα

    Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

    admin

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin