Image default
Τοις Μετρητοίς

Τράπεζας Πειραιώς: Διαγραμματικά επιρρεπής στην πτώση

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΕΙΡ) παρά την προσπάθεια αναχαίτησης των πωλητών συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από την τιμή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στα 1,15 ευρώ δίχως μέχρι τώρα να έχει τη διάθεση να τη διασπάσει με δύναμη ανοδικά και να κινηθεί προς το 1,20 ευρώ.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα του όγκου των συναλλαγών των τελευταίων 6 συνεδριάσεων η μετοχή έχει δεχτεί στις 3 από αυτές μια πτώση της τάξεως του -13,59% με 15 εκατ. τεμάχια και στις άλλες 3 μια άνοδο 6,12%   με τον αρκετά υποδεέστερο  όγκο των 5,7 εκατ. τεμαχίων.

Όσο δε η μετοχή παραμένει κάτω από τα 1,15 ευρώ θα είναι ιδιαίτερα επιρρεπής  στις ρευστοποιήσεις με το επόμενο σημείο στήριξης να εντοπίζεται στο 1 ευρώ.  Για να μπορέσει να αλλάξει κάτι προς το θετικό στη μετοχή θα πρέπει όχι μόνο να πάρει ανοδικά τα 1,15 ευρώ, αλλά και να διασπάσει τα 1,20 ευρώ,  περιοχή από όπου διέρχεται και  ο Fibonacci Exponential  Moving Average 21 ημερών.

Η διαγραμματική εικόνα  συνεχίζει να προβληματίζει έντονα  καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τη σοβαρή ανοδική αντίδραση που αναμένεται   από τους περισσότερους επενδυτές μετά από το ισχυρό  καθοδικό crescendo έως και -31% από τα υψηλά του περασμένου Απριλίου των 1,52 ευρώ.

Από πλευράς τώρα τεχνικών δεικτών ο ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI)  αρχίζει και δείχνει αχνά τα σημάδια μιας  πιθανής ανοδικής ανάτασης από τα  υπερπουλημένα επίπεδα των 36 μονάδων.  Τη τελευταία  φορά που ο τεχνικός ταλαντωτής είχε βρεθεί σε αυτά τα επίπεδα ήταν το Νοέμβριο του 2021 στα 1,26 ευρώ από όπου και ακολούθησε αργότερα μία έντονη ανοδική κίνηση προς τα υψηλά του 2022 στα 1.72 ευρώ.

Προς το παρόν όμως όπως και προαναφέραμε  για να αλλάξει κάτι σημαντικά θα πρέπει καταρχήν να βγει η τιμή της μετοχής πάνω από το 1,20 ευρώ ώστε να κλείσει το καθοδικό χάσμα της 19/05

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin