Image default
Αγορές

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Wall Street

Κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης (11/8), με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται μετά από μια καλύτερη από το αναμενόμενο έκθεση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,79% στις 33.573,78 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,75% στις 4.241,16 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,73% στις 12.948,02 μονάδες.

Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε σημαντικά από τη χθεσινή έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όπου οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 8,5% για τον μήνα Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της πτώσης των τιμών της βενζίνης. 

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παρέμειναν σταθερές, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν γενικά κατά 4,6% και η βενζίνη έπεσε 7,7%. Αυτό αντιστάθμισε τη μηνιαία άνοδο 1,1% στις τιμές των τροφίμων και μια αύξηση 0,5% στο κόστος στέγασης.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, σημαντική υποχώρηση σημείωσαν για τον μήνα Ιούλιο και οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ως ακόμα μια επιβεβαίωση της αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων. Ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,5% σε μηνιαία βάση μετά από άνοδο 1,1% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Στα άλλα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αυξητικές τάσεις κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 14.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6/8 και άγγιξαν συνολικά τις 262.000. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του - εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 265.000. 

Στο πεδίο των επιχειρηματικών νέων, οι μετοχές της Disney εκτινάχθηκαν περισσότερο από 7% αφού ο κολοσσός στις υπηρεσίες streaming, δημοσίευσε ισχυρότερους από τους αναμενόμενους αριθμούς συνδρομητών για το τελευταίο τρίμηνο, μαζί με κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

  • ΗΠΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Wall Street
  • κέρδη
  • μετοχές
  • Άνοδος
  • πληθωρισμός

    Σχετικα αρθρα

    Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

    admin

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin