Image default
Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα οικονομικά δεδομένα

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα οικονομικά δεδομένα

Στα «πράσινα» έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα οικονομικά δεδομένα, προσπαθώντας να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Οι μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια και αναψυχή κατέγραψαν άνοδο 3,9%, ενώ οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν 0,4%.

Όσον αφορά την κίνηση των τιμών των μεμονωμένων μετοχών, η βρετανική εταιρεία χαρτιού και συσκευασίας Mondi σκαρφάλωσε πάνω από 11% για να ηγηθεί του Stoxx 600 αφού συμφώνησε να πουλήσει τη ρωσική επιχείρησή της για 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper αναρριχήθηκε σχεδόν 10% αφού δήλωσε ότι θα μπορούσε να αρχίσει να χρησιμοποιεί το αέριο των ΗΠΑ αντί του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) που λαμβάνει από το Woodside της Αυστραλίας, προκειμένου να ενισχύσει την προσφορά στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι επενδυτές στην Ευρώπη αφομοίωσαν μια σειρά από οικονομικά δεδομένα την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένης μιας προκαταρκτικής μέτρησης του ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου του Ηνωμένου Βασιλείου, των εκτυπώσεων του πληθωρισμού Ιουλίου στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία και της βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης για τον Ιούνιο.

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 καθώς η κρίση κόστους ζωής έπληξε τη χώρα. Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε τρίμηνο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, λιγότερο από τη συρρίκνωση 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης, στο μυαλό των επενδυτών ήταν και τα πιο… ήπια από το αναμενόμενο στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,16% και έκλεισε στις 440,86 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,74% στις 13.795,85 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,47% στις 7.500,89 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,14%  στις 6.553,86 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,24% στις 8.400,40 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κατέγραψε απώλειες 1,15% στις 6.167,77 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,49% στις 22.970,73 μονάδες.

 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με «σπρώξιμο» από την τεχνολογία

    admin

    Απώλειες στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed

    admin

    To ράλι της Nvidia φέρνει θετικά πρόσημα στη Wall Street

    admin

    Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

    admin

    Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» ο Nikkei

    admin

    Ποιες αγορές θα ωφεληθούν περισσότερο από την άνθιση της AI;

    admin

    Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

    admin

    Ευρωαγορές: Όγδοη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος για τον Stoxx 600

    admin

    Ο πληθωρισμός «θολώνει» το τοπίο στη Wall Street

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Μελετώντας τα μάκρο

    admin

    Τα μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

    admin

    Σε αρνητικό πρόσημο η Wall Street λόγω πληθωρισμού

    admin