Image default
Αγορές

Επέστρεψε στα «πράσινα» η Wall Street- Άνοδος για το πετρέλαιο

Επέστρεψε στα «πράσινα» η Wall Street- Άνοδος για το πετρέλαιο

Κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street το βράδυ της Πέμπτης (18/8), με τους επενδυτές να αξιολογούν τις οικονομικές εξελίξεις αλλά και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα σήμερα.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,14% για να κλείσει στις 34.027,62 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,17% στις 4.281,43 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,15% στις 12.954,83 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αφού ανήλθαν στις 250.000 έναντι 262.000 μια εβδομάδα πριν. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν άνοδο στις 264.000 αιτήσεις.

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνέχισαν και την Πέμπτη να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με τις Kohl’s, Bath & Body Works και BJ’s Wholesale, να ανακοινώνουν τα κέρδη τους νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, απώλειες κοντά στο 8% σημείωσε η μετοχή της Kohl’s, αφού η εταιρεία προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της  για τις πωλήσεις στο σύνολο του οικονομικού έτους. Μάλιστα, τα καθαρά κέρδη της Kohl’s μειώθηκαν στα 143 εκατ. δολάρια, ή 1,11 δολάρια ανά μετοχή, από τα 382 εκατ. δολάρια, ή 2,48 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. 

Οι κινήσεις της Πέμπτης ήρθαν αφού ο Dow Jones έπεσε την Τετάρτη περίπου 172 μονάδες, σπάζοντας ένα σερί πέντε ημερών, καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, αλλά έδειξε ότι θα μπορούσε να προσαρμόσει τον ρυθμό σύσφιξης με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Κοντά σε υψηλό εβδομάδας το αμερικανικό αργό

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να βρίσκεται κοντά σε υψηλό μιας εβδομάδας μετά από τη σημαντική πτώση που κατέγραψαν τα αποθεματικά των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό κέρδισε 2,75% στα 90,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κέρδισε 3,08% στα 96,53 δολάρια το βαρέλι.

Ξανά απώλειες για τον χρυσό

Στον αντίποδα, απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατέγραψε ο χρυσός.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,20% στα 1.773,30 δολάρια η ουγγιά, με το ασήμι να χάνει 1,23 % στα 19,488 δολάρια η ουγγιά και τον χαλκό να κερδίζει 1,76% στα 3,6465 δολάρια η λίβρα.

  • Wall Street
  • δείκτες
  • μετοχές
  • ΗΠΑ
  • Επενδύσεις

    Σχετικα αρθρα

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin