Image default
Επιχειρήσεις

Παπουτσάνης: Διευκρινίσεις για την εξαγορά της Σαπωνοποιίας «Αρκάδι»

Διευκρινίσεις για την εξαγορά της Σαπωνοποιίας «Αρκάδι» δίνει με συμπληρωματική ανακοίνωσή της η Παπουτσάνης, μετά την υπ’ αρ. 2095 / 02/09/2022 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την εταιρεία.

Όπως αναφέρει η εταιρεία:

Σε συνέχεια της από 31.08.2022 ανακοίνωσης της Εταιρείας σχετικά με την εξαγορά κατά 100% της Σαπωνοποιίας «Αρκάδι» από την Παπουτσάνης και την υπ’ αρ. 2095 / 02/09/2022 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς την Εταιρεία, η Εταιρεία ανακοινώνει συμπληρωματικά τα εξής:

Η εξαγορά της εταιρείας ΑΡΚΑΔΙ από την Παπουτσάνης έρχεται ως επιστέγασμα μίας μακροχρόνιας και εξαιρετικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η Παπουτσάνης παρήγαγε ήδη μέρος του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του Αρκαδίου και συγκεκριμένα τις μπάρες σαπουνιού.

Η εν λόγω εξαγορά αφορά κυρίως και έχει επίπτωση σε έναν εκ των τεσσάρων επιχειρηματικών αξόνων της Παπουτσάνης, αυτόν των επώνυμων προϊόντων, του οποίου οι πωλήσεις ανήλθαν στο 21% του συνολικού τζίρου της εταιρείας για το 2021. Η συμφωνία αυτή εκτιμάται ότι θα συνδράμει την προοπτική ανάπτυξης του συγκεκριμένου επιχειρηματικού άξονα και, ακολούθως, τη συνεισφορά του στο σύνολο της εταιρείας, καθώς εισάγει την Παπουτσάνης στις αγορές φροντίδας ρούχων και καθαριστικών γενικής χρήσεως.

Συγκεκριμένα, με τα προϊόντα ΑΡΚΑΔΙ, εκτιμάται, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διασφάλισης ποια θα είναι τα τελικά αποτελέσματα, ότι μπορεί να ενισχυθεί ο επιχειρηματικός άξονας των επώνυμων προϊόντων κατά περίπου 18-20%, και η συμμετοχή του στο σύνολο της εταιρείας κατά 2 έως 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Πέρα από την συνδρομή στην ανάπτυξη των πωλήσεων και του χαρτοφυλακίου των επώνυμων προϊόντων, η απόκτηση της Σαπωνοποιίας ΑΡΚΑΔΙ ενισχύει την ταυτότητα της εταιρείας, ως μίας ελληνικής, παραδοσιακής επιχείρησης, με αγνά προϊόντα άριστης ποιότητας -χαρακτηριστικά που αποτελούν κοινή αφετηρία και για τις δύο εταιρείες.

Σημειώνεται, ωστόσο, οτι το τίμημα της εν λόγω συμφωνίας δεν υπερβαίνει το 5% του κύκλου εργασιών του 2021 της Παπουτσάνης και δεν υπάρχει άλλο σχετικό χρηματοοικονομικό ζήτημα που να καθιστά τη σύμβαση άλλως σημαντική για την Εταιρεία.

Κατά τα ανωτέρω, η ως άνω ανακοινωθείσα εξαγορά δεν αποτελεί για την Εταιρεία προνομιακή πληροφορία κατά την έννοια του άρθρου 7 του Κανονισμού 596/2014 (MAR) και των διατάξεων του άρθρου 27 παρ. 8 του ν. 4443/2016.

Διαβάστε ακόμη

United Maritime: Σχέδιο επαναγοράς μετοχών 3 εκατ. δολαρίων

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ διευρύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων – Στις +75 μ.β. από Σεπτέμβριο (πίνακας)

Electrolux: Πουλάει τη θυγατρική της στη Ρωσία και αποχωρεί από τη χώρα

 

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Συμμετέχει σε πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων

admin

Εκπροσώπους της Mytilineos στη Χιλή συνάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

admin

Platinum χορηγός του φετινού Devoxx Greece η Novibet

admin

Δωρεάν απεριόριστα data για επτά μέρες το Πάσχα προσφέρει η Cosmote

admin

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

admin

Logismos: Κέρδη προ φόρων 43,9 χιλ. ευρώ το 2023

admin

ΧΑ: Παραβιάστηκαν οι πρώτες στηρίξεις- Πλησιέστερη στήριξη οι 1427 μονάδες

admin

Τα περίπτερα έδωσαν ανάσες στις πωλήσεις των παγωτών Froneri

admin

BSH: Διατηρεί ηγετικό μερίδιο στην ελληνική αγορά ηλεκτρικών

admin

Epsilon Net: Το 15% θα φτάσει η ΕΤΕ, όλη η δομή πίσω απο το ντιλ με General Atlantic

admin

Epsilon Net: Το success story που έφερε τη δημόσια πρόταση στα 12 ευρώ

admin

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 297.663 μετοχές της Reds από το ταμπλό

admin