Image default
Ευρώπη

Ανυπόστατες οι δηλώσεις Ρούμπιο για την Πολωνία σύμφωνα με πρώην διοικητή του στρατού

Ο Πολωνός πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Στρατηγός Waldemar Skrzypczak κατήγγειλε τους ισχυρισμούς Αμερικανού γερουσιαστή ότι η Ρωσία μπορεί να πλήξει σημεία διανομής που προμηθεύουν την εμπόλεμη Ουκρανία, «συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού της Πολωνίας».

Ο Rubio, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξή του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN. Χαρακτήρισε πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Vladimir Putin να καταλήξει να πλήξει κάποια από αυτά τα σημεία διανομής από όπου περνούν οι προμήθειες όπλων, μετέδωσε τη Δευτέρα η δημόσια πολωνική ραδιοφωνία.

«Παρά το γεγονός ότι είναι γερουσιαστής, ο κ. Rubio πιθανότατα δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα των υπηρεσιών πληροφοριών του ΝΑΤΟ και αμφιβάλλω αν γνωρίζει τις προσωπικές προθέσεις του Putin», δήλωσε ο Skrzypczak στην ειδησεογραφική πύλη Wirtualna Polska, αναφερόμενος στη δήλωση του Rubio ως «ανεύθυνη» και «γελοία».

Οι πολιτικοί που δεν διαθέτουν λεπτομερή στοιχεία είναι πρόθυμοι να προβλέψουν τι θα κάνει ο Πούτιν στη συνέχεια, επισήμανε, προσθέτοντας ότι αμφισβητεί την αξιοπιστία των λόγων του Αμερικανού γερουσιαστή «με όλη την αποφασιστικότητα».

Ο Skrzypczak κάλεσε επίσης την πολωνική διπλωματία να αντιδράσει αποφασιστικά στην προειδοποίηση του Rubio. «Δεν πρέπει να προκαλείτε με αυτόν τον τρόπο», είπε.

Η Πολωνία δεν είναι μόνο γείτονας της Ρωσίας, καθώς μοιράζεται τα σύνορα με την περιοχή του Καλίνινγκραντ, αλλά και μία από τις χώρες της πρώτης γραμμής όσον αφορά την υποστήριξη της Ουκρανίας, όχι μόνο διπλωματικά, αλλά και με την αποστολή όπλων και την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων.

Ήταν επίσης μία από τις εννέα χώρες που υπέγραψαν δήλωση με την οποία δήλωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία και υποστήριξαν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε τη μερική κινητοποίηση των Ρώσων πολιτών, ο Vladimir Putin έκανε μια δήλωση που πολλοί διάβασαν ως προειδοποίηση για πυρηνική επίθεση. Είπε ότι η Μόσχα «θα υπερασπιστεί την κυριαρχία μας με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

Σχετικα αρθρα

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

Anglo American προς BHP: Χαμηλή η προσφορά, απορρίπτεται

admin

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin