Image default
Αγορές

«Ροκανίζονται» τα πρόσφατα κέρδη στη Wall Street- Δεύτερη σερί πτώση

«Ροκανίζονται» τα πρόσφατα κέρδη στη Wall Street- Δεύτερη σερί πτώση

Νέες απώλειες -δεύτερες διαδοχικές- κατέγραψαν σήμερα (6/10) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, χάνοντας πλέον μεγάλο μέρος της ισχυρής ανόδου που κατέγραφαν στο ξεκίνημα του Οκτωβρίου. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πως το διήμερο ανοδικό σερί της Δευτέρας (3/10) και της Τρίτης (4/10), που ήταν το καλύτερο από το 2020, αποδεικνύεται προσωρινή αντίδραση απέναντι στο sell off του Σεπτεμβρίου και όχι ουσιαστική προσπάθεια ανάκαμψης.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,15% στις 29.926,94 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,02% στις 3.744,80 μονάδες και ο Nasdaq έχασε 0,68% στις 11.073,31 μονάδες.

Το 10ετές ομόλογο αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,809%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, το οποίο είναι και το πιο ευαίσθητο στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,216%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σημείωσε μεγάλη άνοδο την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 29.000 στις 219.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 203.000.

Τέταρτη διαδοχική άνοδος για το πετρέλαιο

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, συμπληρώνοντας αισίως τέσσερις σερί ημέρες κερδών.

Οι τιμές του πετρελαίου διατηρήθηκαν κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων μετά και τη συμφωνία του OPEC+ για μείωση των στόχων παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ της περασμένης εβδομάδας στήριξαν επίσης τις τιμές. Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 429,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Έτσι, το πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,05 δολάρια ή 1,1% στα 94,42 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 5 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 69 σεντς ή 0,8% στα 88,45 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο σημείο του από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στάση αναμονής για τον χρυσό

Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές του χρυσού την Πέμπτη, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία απασχόλησης των ΗΠΑ. Το πολύτιμο μέταλλο προβλέπεται να λάβει κατεύθυνση από τα στοιχεία, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται την Παρασκευή.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε αμετάβλητος στα 1.720,80 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι Δεκεμβρίου  κέρδισε 12 σεντς ή 0,6% στα 20,66 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός έκλεισε στα 3,446 δολάρια η λίβρα, με απώλεια ενός σεντ ή 1,6%.

  • Wall Street
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • ΟΠΕΚ
  • αποθέματα
  • ΟΜΟΛΟΓΑ

    Σχετικα αρθρα

    Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

    admin

    Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

    admin

    Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

    admin

    Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

    admin

    Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

    admin

    Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

    admin

    Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

    admin

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin