Image default
Αγορές

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών-Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο

Πτωτικά κινούνται οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (16/11), με την πολιτική αστάθεια να κυριαρχεί στην περιοχή μετά τον πύραυλο που έπληξε πολωνικό έδαφος, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Οι μετοχές που σχετίζονται με αυτοκίνητα υποχωρούν 2% και ηγούνται των απωλειών, ενώ αυτές που έχουν να κάνουν με αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Η Ουκρανία βίωσε ένα κύμα πυραυλικών επιδρομών σε ολόκληρη τη χώρα την Τρίτη και το βράδυ η Πολωνία είπε ότι ένας ρωσικής κατασκευής πύραυλος έπληξε το πολωνικό έδαφος, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Η Μόσχα αρνήθηκε την ευθύνη, ενώ οι ΗΠΑ λένε ότι ο πύραυλος που έπεσε ήταν ουκρανικός.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο στις αρχές της προκαταρκτικής διαπραγμάτευσης καθώς οι επενδυτές στάθμισαν άλλη μια ελαφρύτερη από το αναμενόμενο έκθεση πληθωρισμού και προσβλέπουν στα στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτινάχθηκε σε υψηλό 41 ετών στο 11,1% τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες καθώς οι τιμές των τροφίμων, των μεταφορών και της ενέργειας συνέχισαν να πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από τον Οκτώβριο του 1981, όταν είχε διαμορφωθεί στο 11,2%, ανέφερε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,42% στις 432,58 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά 0,50% στις 14.304,56 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,05% στις 6.645,14 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 7.384,50 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,18% στις 24.656 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,55% στις 8.143,31 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει πτώση 0,29% στις 5.801,14 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • Stoxx Europe 600
  • DAX 30

    Σχετικα αρθρα

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin