Image default
Οικονομία

Έρευνα e-EΦΚΑ: Ένας στους δύο υπέρ των διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο

Σχεδόν ένας στους δυο τάσσεται υπέρ της πρόσληψης στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από  έρευνα του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν “η δυνατότητα πρόσληψης είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση”, το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει σίγουρα στη σωστή ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση, με εκείνους που δηλώνουν το αντίθετο να περιορίζονται στο 20%.

Έρευνα e-EΦΚΑ: Ένας στους δύο υπέρ των διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο

Μάλιστα, από εκείνους που βλέπουν θετικά την εν λόγω δυνατότητα, στο ερώτημα αν συμφωνούν στο “να επεκταθεί και σε άλλους φορείς του δημοσίου με αντίστοιχα προβλήματα”, το 89% εξ αυτών απαντά “σίγουρα ναι” και “μάλλον ναι”, με το ποσοστό όσων δηλώνουν το αντίθετο να περιορίζεται σε μόλις 8%.

http://www.capital.gr/

Συνοπτικά, το 89% όσων τάσσονται θετικά στην πρόσληψη ιδιωτών στις θέσεις στελεχών στον e-ΕΦΚΑ (οι οποίοι αντιστοιχούν  το 51% του συνόλου) τάσσονται υπέρ της ίδιας πολιτικής και στο Δημόσιο, δηλαδή υπέρ της πρόσληψης ιδιωτών στελεχών σε όλο το Δημόσιο.

Αυτό σημαίνει πως κάτω από το 1/2 του συνόλου των ερωτηθέντων -και συγκεκριμένα το 45%  – τάσσεται υπέρ της πρόσληψης ιδιωτών στελεχών στο Δημόσιο (όπως θα συμβεί στον e-ΕΦΚΑ).

Αναλύοντας τον βαθμό εξυπηρέτησης από τον ΕΦΚΑ ανά κατηγορία ασφαλισμένων, προκύπτει πως το 56% των εν ενεργεία συνταξιούχων δηλώνει ικανοποιημένο, έναντι 25% που δηλώνει το αντίθετο. Το ιδιαίτερα θετικό αυτό ποσοστό αποτυπώνει και την προσπάθεια που έγινε τους τελευταίους μήνες στο μέτωπο των εκκρεμών συντάξεων που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση 470.000 συντάξεων σε 22 μήνες και την απόδοση τους στους δικαιούχους μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά για τους μήνες καθυστέρησης. Ακόμα και στην κατηγορία των ασφαλισμένων που περιμένουν την σύνταξη τους, οι θετικές γνώμες ως προς την εξυπηρέτηση υπερτερούν έναντι των αρνητικών (48% έναντι 43%). Τέλος, στην ιδιαίτερη κατηγορία των αγροτών, οι θετικές γνώμες για την εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ φτάνουν στο 55% έναντι 39% των αρνητικών.

Τέλος, θετικό είναι το ισοζύγιο και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης του πολίτη ανα κανάλι εξυπηρέτησης. Στο ερώτημα αν έχει βελτιωθεί τους τελευταίους 12 μήνες η εξυπηρέτηση μέσω του 1555, το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν “μάλλον ναι” ή “σίγουρα ναι”, με το 27% των ερωτηθέντων να δηλώνουν το αντίθετο. Αντίστοιχα ποσοστά θετικών γνωμών παρατηρούνται και για τα ηλεκτρονικά ραντεβού καθώς και για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Σχετικα αρθρα

Υπ. Υποδομών: Υπογραφή σύμβασης 13,1 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα στην ΠΕ Τρικάλων

admin

Το «δυνατό σχήμα» Priority – Mazars – Magrowth θα «υποστηρίξει» το έργο της ΕΕΕΠ στην αγορά τυχερών παιγνίων 

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα καλύψετε τεκμήρια – Οι 70 κατηγορίες εσόδων

admin

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Αποδεκτές οι προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας

admin

Alpha Bank: Ενίσχυση του Πρωτογενούς Πλεονάσματος και Δυναμική Συρρίκνωσης του Δημοσίου Χρέους

admin

Σκρέκας: Αποδίδουν τα μέτρα – Μηδενικές ανατιμήσεις Μάρτιο και Απρίλιο

admin

POS – ταμειακές: Ξεπέρασαν τις 250.000 οι διασυνδέσεις, 17.000 επιχειρήσεις δεν έχουν ανταποκριθεί – Τα πρόστιμα

admin

Πράσινα τιμολόγια ρεύματος: Αναλυτικά οι τιμές ανά προμηθευτή

admin

ΟΟΣΑ: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία – Ανάπτυξη 2% φέτος και 2,5% το 2025

admin

Στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι συμμετέχει ο Κ. Χατζηδάκης

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 11,3% κατέγραψε το εξωτερικό εμπόριο με τις BRICS στο α’ τρίμηνο

admin

Δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα τρεις στους 10 βιοτέχνες στη Θεσσαλονίκη

admin