Image default
PIRAEUS BANK

Αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από την DBRS – Σε Β (high), με σταθερές προοπτικές

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς, με σταθερές προοπτικές, στο B (high) από Β προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την πρόσφατη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, με την DBRS να επισημαίνει ωστόσο ότι η τράπεζα παραμένει αδύναμη σε σύγκριση με τα διεθνή πρότυπα.

Κατά την άποψη του οίκου αξιολόγησης, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι σε θέση να διατηρήσει ένα ισχυρότερο προφίλ κινδύνου σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και αν αυτό ενσωματώνει την αναμενόμενη πίεση από τον υψηλότερο πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, ως απόρροια της συνεχιζόμενης απομόχλευσης και της καθαρής πιστωτικής επέκτασης, καθώς και της πιο ισχυρής κάλυψης έναντι των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Η DBRS προσθέτει ότι η αναβάθμιση ενσωματώνει επίσης την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του Ομίλου, με τον οίκο να εκτιμά ότι η ο Όμιλος θα συνεχίσει την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων υποστηριζόμενος από τα υψηλότερα περιθώρια επιτοκίου και το χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου.

Για τον ίδιο λόγο, ο οίκος αναμένει ισχυρότερη δημιουργία βασικών κερδών, ως απόρροια της βελτιωμένης λειτουργικής απόδοσης μετά τη βαθιά αναδιάρθρωση της τράπεζας.

Η αξιολόγηση της DRBS συνεχίζει να λαμβάνει υπόψη την ισχυρή εγχώρια franchise παρουσία της Πειραιώς στη λιανική και εταιρική τραπεζική, αλλά και τη μέτρια διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της.

Ο οίκος θεωρεί ότι η Πειραιώς είναι υγιής σε όρους δυνατότητας χρηματοδότησης και ρευστότητας, αν και παραμένει δυνητικά ευάλωτη σε κραδασμούς, οπότε πρέπει να συνεχίζει να βελτιώνει τα θεμελιώδη πιστωτικά της στοιχεία.

Η αξιολόγηση ενσωματώνει επίσης το υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC) που περιλαμβάνονται στην κεφαλαιακή διάρθρωση του Ομίλου, τις οποίες ο οίκος θεωρεί ασθενέστερη μορφή κεφαλαίου.

Σχετικα αρθρα

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για επιπλέον κεφάλαια ύψους €300 εκατ. από το ΤΑΑ

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Στο “έλεος” της μεταβλητότητας των δεδομένων η πορεία των αγορών

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Βαρύ το κλίμα για τις νέες περικοπές

admin

Alpha Finance: Νέες υψηλότερες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες – Ευκαιρία αγοράς η όποια διόρθωση

admin

Β. Κουτεντάκης (Τράπεζας Πειραιώς): Οι αγορές στα ηλεκτρονικά καταστήματα ανά πελάτη είναι πολύ κοντά μ’ αυτές στα φυσικά καταστήματα

admin

Πειραιώς: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο από περισσότερους από 110 διαχειριστές κεφαλαίων

admin

Τρ. Πειραιώς: Προσφορές €1,45 δισ. για το 6ετές ομόλογο – Στο 5% έκλεισε το επιτόκιο

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα έξοδος στις αγορές με 6ετές ομόλογο

admin

Στην τελική ευθεία η snappi της Πειραιώς – Ορίστηκε νέα CEO

admin

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

admin

Τρ. Πειραιώς: Κάτω του 5% το συνολικό ποσοστό της Goldman Sachs

admin

Χρ. Μεγάλου: Έχουμε προϋπολογίσει ήδη διανομή μερίσματος 10% των καθαρών κερδών

admin