Image default
Ευρώπη

Avolon: Η Κίνα θα «σπρώξει» στην κερδοφορία τους αερομεταφορείς

Θετική αναμένεται η επίδραση της Κίνας στον ταξιδιωτικό κλάδο, σύμφωνα με την Avolon, εταιρεία που ασχολείται με το leasing αεροπλάνων. Όπως εκτιμά η εταιρεία, η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία θα επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος και η εναέρια κυκλοφορία θα φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι τον Ιούνιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άντι Κρόνιν, εκτίμησε ότι η Κίνα θα λειτουργήσει ως ο κύριος μοχλός, συμβάλλοντας στην ώθηση της παγκόσμιας δραστηριότητας μετά από «μια πτώση της κυκλοφορίας κατά δύο τρίτα που οφείλεται στην πανδημία».

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα προχώρησε στην χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών για τον κορωνοϊό και άνοιξε τα σύνορά της καταργώντας την υποχρεωτική καραντίνα την περασμένη εβδομάδα μετά από τρία χρόνια.

Η εγκατάλειψη της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων του Πεκίνου έδωσε σήμα στις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για μια τεράστια ταξιδιωτική αγορά.

Τα νέα λειτουργούν ενθαρρυντικά για τις προοπτικές για τον κλάδο των αερομεταφορών, ο οποίος ήδη είδε «ανάκαμψη 70% στην επιβατική κίνηση πέρυσι, με αποτέλεσμα την ανάκαμψη στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική», σημείωσε η Avolon. Το 2023, οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν περισσότερα καλά νέα: Προβλέπεται ότι επιτέλους θα ανακτήσουν την οικονομική τους βάση, συνέχισε.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), οι αεροπορικές εταιρείες θα καταγράψουν κέρδη ύψους 4,7 δισ. δολαρίων φέτος, παρά τους φόβους για παγκόσμια ύφεση. Η Avolon συμμερίζεται αυτή την προσδοκία. Εάν επαληθευθούν αυτές οι εκτιμήσεις, φέτος θα είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος καταγράφει κέρδη από το 2019.

Επί του παρόντος, η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία έχει επανέλθει στο 75% περίπου των επιπέδων του Νοεμβρίου 2019, δήλωσε η IATA την περασμένη εβδομάδα. Η πρόβλεψη της IATA, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο, είναι πιο συντηρητική από αυτή της Avolon, που αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση επιβατών «θα φτάσει το 85,5% των επιπέδων του 2019 κατά τη διάρκεια του 2023».

Όμως καθώς ανακάμπτει ο κλάδος, οι ειδικοί προειδοποιούν αντιμετωπίζει μια άλλη πρόκληση.

«Η ζήτηση για ταξίδια δεν είναι πλέον ο περιορισμός για την ανάκαμψη, αλλά η ικανότητα των αεροπορικών εταιρειών να στέλνουν τα αεροπλάνα στον αέρα», εξήγησε η Avolon σημειώνοντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροσκαφών. «Οι καθυστερήσεις παράδοσης έχουν γίνει ενδημικές και εμφανίζεται έλλειψη αεροσκαφών δεδομένης της χαμένης παραγωγής 2.400 αεροπλάνων που είχαν προγραμματιστεί αλλά δεν κατασκευάστηκαν λόγω της πανδημίας».

– 

Σχετικα αρθρα

Φον ντερ Λάιεν – Σι: Η Ευρώπη δεν αποδέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό από την Κίνα

admin

Πόσο θα στοιχίσει στην Τουρκία το εμπάργκο στο Ισραήλ

admin

Γουόρεν Μπάφετ: Τι βλέπει ο «προφήτης της Όμαχα» και μειώνει το μερίδιό του στην Apple

admin

Ισραήλ: Στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας

admin

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin