Image default
Αγορές

«Έχτισε» άμυνα με αξιόλογα εβδομαδιαία κέρδη η Wall Street

«Έχτισε» άμυνα με αξιόλογα εβδομαδιαία κέρδη η Wall Street

Με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό κλάδο, η Wall Street ολοκλήρωσε με κέρδη σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση, με τον Nasdaq να «κλειδώνει» την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδό του και να οδεύει προς την καλύτερη μηνιαία επίδοση από τον περασμένο Ιούλιο.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (27/1) ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 33.978,08 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,25% στις 4.070,56 μονάδες (το υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Δεκεμβρίου) και ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,95% στις 11.621,71 μονάδες. Η σημερινή άνοδος ήταν η πέμπτη διαδοχική για τον Dow Jones, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι από τον Οκτώβριο του 2022.

Σε επίπεδο 5νθημέρου, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,8%, ο S&P 500 κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,5% και ο Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 4,3%. Ο τεχνολογικός δείκτης έλαβε ξεκάθαρη ώθηση από τη μετοχή της Tesla, η οποία «εκτοξεύθηκε» κατά 12% την Παρασκευή και κατά 33% στην εβδομάδα, λόγω των κερδών και εσόδων ρεκόρ που ανακοίνωσε.

Στα μάκρο της ημέρας, μηνιαία αύξηση 0,1% σημείωσαν οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα μείνουν αμετάβλητες. Ο PCE ενισχύθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, έναντι ανόδου 5,5% τον Νοέμβριο.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά  25 μονάδες βάσης, έναντι αυξήσεων κατά 50 ή 75 μ.β. που προχωρούσε τις προηγούμενες φορές.

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο

Με πτώση άνω του 1% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να κλείνει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων. Οι επενδυτές εστιάζουν στη συνεδρίαση του OPEC+ την ερχόμενη εβδομάδα, στην οποία θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την παραγωγή πετρελαίου.

Στις σημερινές συναλλαγές, το αργό πετρέλαιο WTI παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 1,6% ή 1,33 δολάρια στα 79,68 δολάρια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 18 Ιανουαρίου. Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου brent παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,18% ή 1,03 δολάρια στα 86,44 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο.

Έκτη εβδομαδιαία άνοδος για τον χρυσό

Με απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τον χρυσό, οι οποίες δεν ήταν αρκετές ώστε να εμποδίσουν την πορεία του πολύτιμου μετάλλου προς τα νέα εβδομαδιαία κέρδη. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η έκτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 60 cents ή 0,1% στα 1.929,40 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ η εβδομαδιαία άνοδος ήταν της τάξεως του 0,1%.

Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου υποχώρησε κατά 40 cents ή 1,7% στα 23,622 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας την εβδομάδα με συνολικές απώλειες 1,3%. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με απώλειες 4 cents ή 1,1% στα 4,2225 δολάρια ανά λίβρα. Σε επίπεδο εβδομάδας, υποχώρησε κατά 0,7%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Nasdaq
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • FED
  • Tesla

    Σχετικα αρθρα

    Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

    admin

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

    admin

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    admin

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin