Image default
Ευρώπη

Οικονομική απιστία: Το…ροζ χρώμα του χρήματος

Το «ου μοιχεύσεις» είναι βασικός κανόνας για την διατήρηση μιας σχέσης. Το ζήτημα είναι ότι η μοιχεία έχει πολλές μορφές. Και μία από αυτές είναι η κρυφή σχέση με την… τράπεζα.

Είτε πρόκειται για μια μεγάλη αγορά, είτε για ένα κρυφό χρέος είτε για έναν άγνωστο λογαριασμό, το 39% από εμάς έχει διαπράξει κάποια μορφή  «οικονομικής απιστίας» με το έτερό μας ήμισυ, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της ιστοσελίδας οικονομικών πληροφοριών Bankrate.

«Χρόνο με το χρόνο, διαπιστώνουμε ότι αυξάνονται όσοι κρύβουν οικονομικούς σκελετούς στη ντουλάπα τους», λέει στο Reuters ο Τεντ Ροσμαν, ανώτερος αναλυτής της Bankrate. «Οι άνθρωποι από ντροπή ή αμηχανία  καταλήγουν να κρύβουν πράγματα – και τότε το μυστικό αποκτά τη δική του ζωή».

Μεταξύ όσων είναι παντρεμένοι, έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή συζούν το 12% έχει μυστική πιστωτική κάρτα, όπως διαπίστωσε η Bankrate.

Το 11% κάνει υψηλές δαπάνες για τις οποίες δεν γνωρίζουν οι σύντροφοί τους, το 10% έχει κρυφό χρέος και το 9% έχει μυστικό λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Όσο πιο νέοι τόσο…χειρότερα

Μια ενδιαφέρουσα σημείωση είναι ότι τα μεγαλύτερα οικονομικά μυστικά, τα έχουν οι νεότερες γενιές.

Από την γενιά Z, το 63% κρύβει λεπτομέρειες για τα οικονομικά από τους συντρόφους του,  και από τους Millennials, το 54% – και οι δύο αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι σε σχέση με την Gen X ή τους Baby Boomers.

«Παλαιότερα υπήρχε η λογική ότι τα ζευγάρια ενώνουν ν πλήρως τις οικονομικές τους ζωές, αλλά διαπιστώνω ότι αυτό αλλάζει πραγματικά με τους νεότερους πελάτες»  λέει η Αμάντα Κλέιμαν, οικονομική σύμβουλος στο Λος Άντζελες. “Πολλοί νεότεροι άνθρωποι νοιώθουν ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσει η σχέση σε αυτό το επίπεδο ολοκλήρωσης. Μπορεί να μην θεωρούν καν αυτήν την στάση ως  μυστικό”.

Ωστόσο, η μυστικότητα δεν είναι υγιής. Αν προτιμάτε να διατηρείτε έναν δικό σας κουμπαρά, δηλώστε το από την αρχή

«Αν φαντάζεστε ότι η διατήρηση μερικών μικρών μυστικών για τα χρήματα δεν θα βλάψει κανέναν, κάνετε λάθος» λέει η Κλέιμαν. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 από το National Endowment for Financial Education, το 85% δήλωσε ότι η οικονομική απιστία επηρέασε με κάποιο τρόπο τη σχέση τους.

Και στην έρευνα της Bankrate, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι κρυφές οικονομικές σχέσεις είναι εξίσου κακές ή χειρότερες από οποιαδήποτε πράξη σωματικής απιστίας.

Σχετικα αρθρα

Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός

admin

Η Apple επιστρέφει 110 δισ. δολάρια στους μετόχους – Και κάνει ράλι

admin

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει «άνετα» όλη την κεντροαριστερά

admin

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Η ισπανική ακροδεξιά ποντάρει σε Τραμπ, Μελόνι, Μιλέι για τις Ευρωεκλογές

admin

Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Μάλτας Muscat

admin

Τέλος στη δεκαετή διαμάχη Κομισιόν – Ιταλίας για την παραχώρηση παραλιών

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin

Courvoisier: Στα χέρια της Campari το διάσημο κονιάκ

admin

Κίνα: Πόλος έλξης η Έκθεση της Καντόνας για τους ξένους επενδυτές

admin