Image default
Τοις Μετρητοίς

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί

Περιέργως ο άλλοτε πρωτεργάτης της καθόδου ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100 αποτυπώνεται στις τελευταίες συνεδριάσεις να είναι λίγο πιο ανθεκτικός βαστώντας ομπρέλα στην έντονη βροχόπτωση  των ρευστοποιήσεων σε σχέση με τους άλλους μεγάλους δείκτες κρατώντας δυνατά το αδιάβροχο και τη στενή επαφή τόσο με τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών, στις 11866 μονάδες όσο και με το ψυχολογικό όριο των 12000 μονάδων.

Μάλιστα τελευταία με το που πάει να δηλώσει ενδοσυνεδριακά ότι ανοίγει τη καθοδική καταπακτή των 11750 μονάδων “τρέχουν” οι επενδυτές και τη σφραγίζουν σχηματίζοντας στα ημερήσια candlesticks κάτω σκιές αναχαίτισης. Όσο συνεχίζεται η ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί του Nasdaq 100 με τη συνθήκη της διατήρησης του άτμητου των 11750 μονάδων να βρίσκεται σε ισχύ ο δείκτης θα κάνει μια προσπάθεια ανοδικής  κίνησης προς την περιοχή των 12300 μονάδων που εντοπίζεται η άνω πλευρά του πλαγιοκαθοδικού καναλιού “C” απελευθερώνοντας έτσι κρυφές αγοραστικές δυνάμεις.

Στην αντίθετη όμως περίπτωση που ο τεχνολογικός δείκτης κυλήσει κάτω από τις 11750 μονάδες με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα έρθει σε μετωπική με τη κάτω πλευρά του καναλιού στις 11675 μονάδες περίπου. Εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς εαν διαλυθεί το εν λόγω κανάλι τιμών η πτώση θα πάρει διαστάσεις παρασύροντας παρακάτω και τον δείκτη S&P 500.

Αυτή που ίσως μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μετρίως «ισορροπημένη» συμπεριφορά του Nasdaq είναι η βασίλισσα Apple (AAPL) η οποία παρουσιάστηκε στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2022 να έχει ένα τεράστιο ταμείο 165 δισ. δολάρια, ούτε στο θησαυροφυλάκιο του Σκρουτζ Μακ Ντακ δε θα χώραγε, από το οποίο είχε έσοδα από τόκους και μερίσματα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 868 εκατ. δολαρίων.

Η μετοχή της κατασκευάστριας των iPhone εμφανίζεται στο τριημερήσιο διάγραμμα τιμών να προσπαθεί να κρατηθεί στην έλξη των 150 δολαρίων ώστε να προετοιμάσει το ανοδικό έδαφος για τη συνέχεια της κίνησης προς την ισχυρή καθοδική γραμμή τάσης “R” στα 168 δολάρια περίπου. Για να πεταχτεί στο κάλαθο των αχρήστων το εν λόγω ανοδικό σενάριο οι short sellers θα πρέπει με κάθε τρόπο στις επόμενες συνεδριάσεις να σπρώξουν τη μετοχή κάτω από το όριο στήριξης των 145 δολαρίων.

Κάτω από εκεί θα ανοίξει ο κατηφορικός δρόμος για τα 134,70 δολάρια αλλάζοντας ριζικά τη βραχυχρόνια τάση από ανοδική σε πτωτική.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 12, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin