Image default
Ευρώπη

Κίνα: Οι πολυεθνικές στρέφουν την προσοχή τους στα δυο συνέδρια – Εμπιστεύονται την ανάπτυξη όπου και θα συνεχίσουν να επενδύουν

Πρόσφατα, πολλές πολυεθνικές έστρεψαν την προσοχή τους στις εργασίες του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου και της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης, γνωστά ως τα Δύο Συνέδρια.

Σχετικές πηγές αναφέρουν ότι η κινεζική οικονομία έχοντας επιδείξει ισχυρή ανθεκτικότητα και έχοντας καταστεί κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, προσφέρει σταθερή στήριξη στην αγορά για την ανάπτυξη πολυεθνικών εταιρειών στη χώρα.

Τα Δύο Συνέδρια έστειλαν ένα θετικό μήνυμα, ότι δηλαδή, η Κίνα θα προσελκύσει και θα αξιοποιήσει περαιτέρω τα ξένα κεφάλαια, γεγονός που ενθάρρυνε σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητά τους να επεκτείνουν την παρουσία τους στην κινεζική αγορά.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι από το μήνυμα που έστειλαν τα Δύο Συνέδρια της Κίνας. Βλέπουμε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κινεζική κυβέρνηση στις ξένες επενδύσεις, επιτρέποντας στις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα να αδράξουν περισσότερες ευκαιρίες. Ο Όμιλος TCP είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επέκτασή του στην κινεζική αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ταϊλανδικού ομίλου Σου Σινχούνγκ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθυντής του τμήματος Κίνας και Ανατολικής Ασίας της Schneider Electric Γιν Τσενγκ δήλωσε ότι τα Δύο Συνέδρια κατέδειξαν την αποφασιστικότητα και την πίστη της Κίνας στη συνέχιση και τη διεύρυνση του ανοίγματος.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα βελτιώνει συνεχώς το επιχειρηματικό της περιβάλλον, ενισχύει την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και προωθεί μια υψηλής ποιότητας ανάπτυξη με στρατηγικό προσανατολισμό την ψηφιακή οικονομία, τον πράσινο μετασχηματισμό και τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Ναντόγκ, Τσιανγκσού: Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε έξυπνο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας με συνολικά εκατό χιλιάδες υφαντικές μηχανές.

Φωτογραφία: Σου Τσονγκτζούν

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργηθεί ευρείες ευκαιρίες ανάπτυξης της Schneider Electric στην Κίνα, γεγονός που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη χώρα και την οδήγησε να εγκατασταθεί και να δεσμευτεί εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος της Boston Scientific Greater China Τσανγκ Τζουν δήλωσε ότι «φέτος, κατά τη διάρκεια των Δύο Συνεδρίων, είδαμε ότι η κινεζική κυβέρνηση έκανε εξαιρετικά σημαντικές τοποθετήσεις σχετικά με τη σταθεροποίηση της ανάπτυξης.

Αυτό ενίσχυσε περαιτέρω την εμπιστοσύνη της Boston Scientific στην κινεζική αγορά και την αποφασιστικότητά της να εδραιωθεί στην Κίνα, να επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο μαζί με το ιατρικό οικοσύστημα της χώρας και να συμμετάσχει στην υψηλής ποιότητας ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της Siemens Healthcare Greater China Γουάνγκ Χάο δήλωσε επίσης ότι «παρατηρήσαμε πως η βελτίωση των ικανοτήτων των ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας αποτέλεσε κεντρικό θέμα των Δύο Συνεδρίων, γεγονός που δείχνει ότι η κινεζική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στην ιατρική επιστήμη και την υγειονομική περίθαλψη.

Σήμερα, η κινεζική αγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ιατρικών συσκευών στον κόσμο, με τη ζήτηση για ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας συνεχώς να αυξάνεται. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την εμπιστοσύνη της Siemens Healthcare στην Κίνα και την αποφασιστικότητά της να αναπτυχθεί περαιτέρω στην κινεζική αγορά».

Στελέχη πολλών πολυεθνικών δήλωσαν ότι τα Δύο Συνέδρια αποτελούν ένα σημαντικό παράθυρο για την κατανόηση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Μέσα από τα Δύο Συνέδρια, οι εταιρείες αποκτούν μια σαφέστερη εικόνα για την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν στην κινεζική αγορά.

Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Henkel και πρόεδρος της Henkel Greater China Ρατζάτ Αγκαργουάλ (Rajat Agarwal) δήλωσε ότι τα Δύο Συνέδρια στέλνουν το θετικό μήνυμα ότι η Κίνα θα προσελκύσει και θα αξιοποιήσει περισσότερες ξένες επενδύσεις, με την οικονομία της χώρας να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ένταξης, κάτι το οποίο η Henkel καλωσορίζει με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο αντιπρόεδρος για τις δημόσιες και κυβερνητικές υποθέσεις και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Bayer China Κάο Γιόνγκ δήλωσε ότι «η πράσινη ανάπτυξη χαμηλών εκπομπών άνθρακα εξακολουθεί να αποτελεί και φέτος

ένα σημαντικό ζήτημα στα Δύο Συνέδρια. Η Bayer μέσα από συγκεκριμένες δράσεις θα συνεχίσει να εργάζεται για την επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην υλοποίηση των στόχων της Κίνας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Μειώνοντας τις εκπομπές, προστατεύοντας τους υδάτινους πόρους και προωθώντας τη βιώσιμη γεωργία, η Bayer θα συμβάλει στην πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη της Κίνας».

Ο αντιπρόεδρος του Linkedin Global και πρόεδρος του Linkedin China Λου Τζιέν δήλωσε ότι η Linkedin θα επεκταθεί στην κινεζική αγορά, με επίκεντρο τομείς όπως η απασχόληση και η παροχή στήριξης στις κινεζικές εταιρείες ώστε αυτές να διεθνοποιηθούν. «Καθώς οι κινεζικές εταιρείες συνεχίζουν να εξελίσσονται σε παγκόσμιο επίπεδο, όλο και περισσότερες αρχίζουν να διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο σε διάφορους κλάδους της διεθνούς αγοράς.

Προκειμένου να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να ενισχύσουν την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά τους, το LinkedIn προσφέρει σε μια ενιαία πλατφόρμα με λύσεις για τις προκλήσεις της διεθνοποίησης, στηρίζοντας καλύτερα τις κινεζικές εταιρείες ώστε αυτές να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο διεθνές επίπεδο και να καινοτομήσουν στο τοπικό», δήλωσε ο ίδιος.

Σχετικα αρθρα

Κρεμλίνο: Θα προσπαθήσει να παρακάμψει τις κυρώσεις της ΕΕ επί των επιχειρήσεών της LNG

admin

Ιταλία: Ζητεί εξηγήσεις από Ρωσία για εθνικοποίηση της Ariston Thermo Group

admin

Porsche: Βουτιά στα κέρδη καθώς της γύρισαν την πλάτη οι Κινέζοι

admin

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Κοινή πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για το ευρωπαϊκό σύστημα αμυντικής συνεργασίας

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Ομάδα έκτακτης ανάγκης για την εισβολή ξενικών παρασίτων στις καλλιέργειες

admin

Φόβους για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο εκφράζει ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Πολωνός ΥΠΕΞ: ΗΠΑ και τρίγωνο της Βαϊμάρης οι προτεραιότητες εν μέσω ρωσικής απειλής

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Jourová: Υπό απειλή η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη Σλοβακία

admin