Image default
Οικονομία

AIRBNB – Τουρισμός: Υψηλές προ-κρατήσεις σχεδόν στο σύνολο των Πασχαλινών προορισμών – Διαθεσιμότητα και τιμές

Πώς είναι ο «χάρτης» των τιμών και της διαθεσιμότητας για την περίοδο του Πάσχα. Τι συμβαίνει σε δημοφιλείς προορισμούς σε Ηπειρωτική Ελλάδα και νησιά. Η εικόνα σε Μύκονο, Τήνο, Σύρο, Πάτμο, Αργοσαρωνικό, Κέρκυρα, Χίο αλλά και Καλαμάτα, Ιωάννινα, Ναύπακτο, Μέτσοβο, Λεωνίδιο και άλλες περιοχές της χώρας. Τα προσιτά ακίνητα και οι τιμές στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να κινήθηκαν άμεσα και να προγραμμάτισαν τις διακοπές τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως για το χρονικό διάστημα 14/4-16/4.

Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ( ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες όχι βίλες) κατάλληλα για οικογένεια, καταγράφονται σε υψηλά ποσοστά ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφονται και στους νησιωτικούς προορισμούς όπως τη Μύκονο, τη Πάτμο, την Ύδρα, της Σπέτσες, την Αίγινα και στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, όπου στο κέντρο της πόλης και σε χιλιομετρική απόσταση έως 5 -6 χιλιομέτρων αγγίζει το 90%. Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων, άνω του 80% , καταγράφονται και στην Ηπειρωτική Ελλάδα, και σε περιοχές όπως οι Καλαμπάκα, Μέτσοβο, Λεωνίδιο, Τυρός και Καλάβρυτα. Οσον αφορά στις τιμές (3 διανυκτερεύσεις), υπάρχουν για όλα τα «βαλάντια», καθώς ξεκινούν (αναλόγως προορισμού και ακίνητου) από 200-300 έως 600-650 ευρώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα και από 200-300 ευρώ έως και 700-900 ευρώ σε νησιά όπως οι Σύρος, Τήνος, Πάτμος, Αίγινα ή και στα 1.300-1.600 σε Ύδρα, Σπέτσες και 1.700 ευρώ στη Μύκονο.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τις προ-κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, πρόεδρο του δικτύου, «σίγουρα, η κίνηση θα ενταθεί σχεδόν στο σύνολο των προορισμών της χώρας ιδιαίτερα μετά το πρώτο πενθήμερο του Απριλίου. Ενώ, αναμένουμε ποσοστά στο 100% ιδιαίτερα στους δημοφιλείς θρησκευτικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς».

Τι γίνεται στους Νησιωτικούς προορισμούς

Ύδρα – Σπέτσες

Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 78% και 60% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. Το κόστος μίσθωσης στην Ύδρα κυμαίνεται από 441€ έως 1.300€ για 3 διανυκτερεύσεις, ενώ στις Σπέτσες από 364€ έως 1.600€.

Τήνος

Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 14/4 – 16/4 αγγίζει το 54%. Το κόστος για τρεις διανυκτέρευσης κυμαίνεται από 226€ έως 880€.

Σύρος (Ερμούπολη)

Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο της Μ.Παρασκεύης και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα σε ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) είναι ικανοποιητική τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 63%, και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247€ έως 893€.

Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.
Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες). * Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.

Πάτμος

Η Πάτμος τα νησί της Αποκάλυψης καταγράφει προ-κρατήσεις στο 68%, με το κόστος μίσθωσης να κυμαίνεται από 280€ έως 740€ για κατοικίες 50τμ-90τμ με 2 Υ/Δ.

Σκιάθος

Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 52% ενώ, η διαθεσιμότητα είναι ικανοποιητική. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 241€ έως 635€ για κατοικίες 50τμ-80τμ στη πόλη της Σκιάθου.

Σκόπελος

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν το 55%. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 241€.

Αίγινα

Στο νησί της Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 264 ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν to 65% και κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247€ έως 670€ .

Η εικόνα στην Ηπειρωτική Ελλάδα

Καλαμάτα

Σύμφωνα με την AirDNA 490 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα στη πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 51% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 180€

Λεωνίδιο – Τυρός

Στο Λεωνίδιο το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 90% και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 500€. Ενώ, στη περιοχή Τυρός το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 95% και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 280€.

Καλαμπάκα –Μετέωρα

Στη Καλαμπάκα το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 89%, ενώ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 264€ έως 600€ για κατοικία 2Υ/Δ κατάλληλη για οικογένεια με 2 παιδία.

Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 246 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες). Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 141€ έως 270€. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 56%.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna είναι 380. Η διαθεσιμότητα στη πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 14/4 – 16/4 είναι μόλις 95 ακίνητα. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 75%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 230€ έως 560€.

Ναύπακτος

Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 80% για κατοικίες που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 220€.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο καταγράφει μικρή δυναμική ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και γι’ αυτό καταγράφονται υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών για το τριήμερο 14/4-16/4 είναι περιορισμένη. Το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 80%, με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 317€ έως 650€ για τετραμελή οικογένεια.

Σχετικα αρθρα

Eπιστολές Στουρνάρα στους servicers: «Συμμορφωθείτε με το νέο θεσμικό πλαίσιο, αλλιώς… ποινές»

admin

Πόσα δηλώνουν στην εφορία γιατροί, δικηγόροι, ιδιοκτήτες ταξί, ηλεκτρολόγοι: Οι «πλούσιοι» και οι «φτωχοί»

admin

Κυρ. Μητσοτάκης: Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι μισθοί

admin

Πλημμύρες: 4.850 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν το 50% της προβλεπόμενης κρατικής αρωγής

admin

Η ώρα της εφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

admin

Έρευνα Focus-Bari: Πιο σφικτό ζωνάρι για το 55% των Ελλήνων τους επόμενους 12 μήνες

admin

Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν 21,2 εκατ. ευρώ του 2ου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες

admin

Προς μετωπική σύγκρουση Ευρώπη – Κίνα; Στο επίκεντρο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δημόσιες συμβάσεις

admin

ΥΠΕΘΟ: Διαφάνεια στις παραχωρήσεις αιγιαλών με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες

admin

ΥΠΟΙΚ: Το ελάχιστο τίμημα που θα λαμβάνουν Δημόσιο-δήμοι από παραχώρηση αιγιαλού-παραλίας

admin

Δ. Μόσχος (κτηνοτρόφοι): «Β’ και Γ’ διαλογής τα αρνιά που πωλούνται με 10 ευρώ το κιλό, στα σούπερ μάρκετ»

admin

Σταϊκούρας: Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας

admin