Image default
EUROBANK

«Αποστολή» και Eurobank στηρίζουν νέους γονείς σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας

Ενώνουν τις δυνάμεις τους η Eurobank με την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να στηρίξουν τις νέες οικογένειες των ακριτικών περιοχών της Θράκης. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, προσφέρονται στις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2022 όλα τα είδη που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των βρεφών, τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

Συνολικά 416 οικογένειες από τον ακριτικό Έβρο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας, το Καστελλόριζο, λαμβάνουν κάθε τέσσερις μήνες ένα πλήρες πακέτο αγάπης. Ταυτόχρονα, λαμβάνουν κάθε στήριξη από ειδικούς επιστήμονες, αλλά και τραπεζικές διευκολύνσεις, καθώς και δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα οι ακριτικές περιοχές όπου νέοι γονείς έλαβαν την υποστήριξη είναι: η Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Κω, η Νίσυρος, η Κάσος, οι Φούρνοι, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, ο Άγιος Ευστράτιος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος,  τα Ψαρά, η Χάλκη, η Κάλυμνος, η Μυτιλήνη, η Καλλονή Λέσβου, η Σάμος και οι Οινούσσες.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας και συνεργάτες του άκουσαν τις ανάγκες από τους μητροπολίτες των ακριτικών περιοχών και συναντήθηκαν με τους νέους γονείς, συνομίλησαν μαζί τους και άκουσαν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

Οι μητροπολίτες ευχαρίστησαν τον αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο, και τη Euroban κι επεσήμαναν ότι η «Αποστολή» στηρίζει νέους γονείς σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσχερείς μιας πολυετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο κ. Δήμτσας τόνισε πως «ο φιλανθρωπικός οργανισμός “Αποστολή”, από κοινού με τη Εurοbank, έχουν βασική επιδίωξη να βρεθούμε κοντά σε νέους γονείς, ιδιαιτέρως στις ακριτικές περιοχές της πατρίδος μας, υποστηρίζοντας τη διαδικασία της ανατροφής παιδιών. Από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας, το οποίο διαρκώς εντείνεται και οδεύει προς μη αναστρέψιμη πορεία. Ευθύνη όλων μας είναι να επιδιώκουμε τις πρωτοβουλίες αυτές, να υποστηρίζουμε, να ενθαρρύνουμε και τη δημιουργία και νέων πρωτοβουλιών ή την ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια της κοινωφελούς μας δράσης, με ορόσημα την ελπίδα του μέλλοντος, που είναι τα παιδιά».

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

admin

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

admin

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin