Image default
Αγορές

«Πράσινος» Απρίλιος για τη Wall Street- «Έλαμψε» ο Dow Jones

«Πράσινος» Απρίλιος για τη Wall Street- «Έλαμψε» ο Dow Jones

Με κέρδη σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής (28/4) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Ξεχώρισε ο Dow Jones, με την καλύτερη επίδοση των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Πιο αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,80% στις 34.098,16 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,84% στις 4.170,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 12.226,58 μονάδες.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τον Απρίλιο 2,5% υψηλότερα, στην καλύτερη μηνιαία επίδοσή του από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε ενισχυθεί κατά 2,8%. Ο S&P 500 κατέγραψε μηνιαία άνοδο 1,5% στο δεύτερο σερί θετικό του μήνα, ενώ ο Nasdaq έκλεισε ήπια ανοδικά. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq ήταν αυτός που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο και συγκεκριμένα κατά 1,3%, λαμβάνοντας ώθηση από τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου των Big Tech. Αντίστοιχα, οι Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν την εβδομάδα με κέρδη περίπου 0,9%.

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες, που εντάσσονται στον S&P 500, έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους. Από αυτές τις εταιρείες, το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της προβληματικής First Republic Bank σημείωσε «βουτιά» περισσότερο από 43% μετά από δημοσίευμα του CNBC, που ανέφερε ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα για την περιφερειακή τράπεζα είναι να την αναλάβει η Federal Deposit Insurance Corporation. Η μετοχή έχει χάσει περισσότερο από το 97% της αξίας της από την αρχή του έτους.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Μάρτιο, κάτι που ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των οικονομολόγων. Ο PCE είναι ο βασικός δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις της για τα επιτόκια δανεισμού.

Ανοδικός ο Απρίλιος για πετρέλαιο και χρυσό

Επιστροφή στα κέρδη μετά από πέντε σερί πτωτικούς μήνες κατέγραψαν τον Απρίλιο οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έλαβαν ώθηση κυρίως από την απόφαση του OPEC και της Ρωσίας στην αρχή του μήνα για την περαιτέρω μείωση της παραγωγής το 2023.

Το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε σήμερα 2,02 δολάρια ή 2,7% στα 76,78 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε το πιο ενεργό συμβόλαιο έχασε 1,4% αλλά για τον Απρίλιο τα κέρδη έφτασαν το 1,5% μετά από πέντε διαδοχικούς μήνες απωλειών. Παράλληλα, το πετρέλαιο τύπου Brent κέρδισε 1,17 δολάρια ή 1,5% στα 79,54 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο με μηνιαίες απώλειες 0,3%. Το συμβόλαιο παραδόσεως κέρδισε 2,7% στα 80,33 δολάρια ανά βαρέλι. 

Σε ήπια ανοδικό έδαφος ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου για τον χρυσό, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει ωστόσο κάτω από το όριο των 2.000 δολαρίων. Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 10 cents και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.999,10 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, το πιο ενεργό συμβόλαιο ενισχύθηκε κατά 0,4% και σε μηνιαία βάση κατά 0,7%.

Το ασήμι Ιουλίου έκλεισε με άνοδο σχεδόν 0,1% στα 25,23 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές του να σημειώνουν άνοδο 0,7% για την εβδομάδα και 4,4% σε επίπεδο μήνα. Ο χαλκός Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 0,2% στα 3,89 δολάρια ανά ουγγιά, με μηνιαίες απώλειες 5%.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Nasdaq
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • FED
  • FIRST REPUBLIC BANK
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • PCE

    Σχετικα αρθρα

    Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

    admin

    Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

    admin

    Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

    admin

    «Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

    admin

    Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

    admin

    Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

    admin

    Επεκτείνονται τα κέρδη του Nasdaq- Ράλι 12% για την Tesla

    admin

    «Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin

    Τεχνολογικό ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ποιοι δείκτες ξεχώρισαν

    admin

    Wall Street: Συνεχίζεται το ράλι, με οδηγό τις ανακοινώσεις κερδών

    admin

    Υψηλότερα οι Ευρωαγορές- Νέο ρεκόρ για τον βρετανικό FTSE 100

    admin