Image default
Ευρώπη

Tesco: Ο πρόεδρος διαψεύδει δημοσίευμα για παρενόχληση γυναικών

Ο πρόεδρος της Tesco, Τζον Άλαν, αρνείται κατηγορηματικά ότι άγγιξε τα οπίσθια γυναικών σε δύο διαφορετικές περιστάσεις. Κάνει λόγο για αναληθείς ισχυρισμούς και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία για κάτι τέτοιο.

Δημοσίευμα στον Guardian υποστηρίζει ότι ο Άλαν προέβη στην άσεμνη χειρονομία κατά τη διάρκεια της περσινής συνέλευσης των μετόχων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι «έπιασε τα οπίσθια» μίας άλλης γυναίκας σε εταιρική εκδήλωση το 2019.

REUTERS/Hannah McKay

«Είναι πολύ απλά αναληθή» δήλωσε ο ίδιος για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας. Εκπρόσωπος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ – της οποίας ο Άλαν προεδρεύει επί 8 χρόνια – είπε σχετικά με την συμπεριφορά του στην περσινή γενική συνέλευση των μετόχων ότι δεν έχει δεχθεί «κανένα παράπονο ή ανησυχία επισήμως ή ανεπισήμως, ούτε μέσω της εμπιστευτικής υπηρεσίας Protector Line». Σημείωσε ακόμη ότι ο Άλεν αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και ότι δεν υπήρξε ποτέ αντικείμενο καταγγελιών κατά τη θητεία του ως προέδρου της Tesco.

Πρόσθεσε πάντως: «Πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισμούς και εάν κάποιος έχει ανησυχίες ή πληροφορίες, τους ζητάμε να τις μοιραστούν με εσάς μέσω των διαύλων καταγραφής, συμπεριλαμβανομένης της Protector Line, ώστε να μπορούμε να τις διερευνήσουμε».

Ο Guardian υποστηρίζει επίσης ότι Άλαν σχολίασε το φόρεμα και τα οπίσθια μίας υπαλλήλου το 2021 – ένα περιστατικό που ο ίδιος λέει ότι δεν θυμάται. Θυμάται ωστόσο ότι στα τέλη 2019 είχε σχολιάσει το πόσο ταιριάζει ένα φόρεμα στη σιλουέτα μίας υπαλλήλου του συνδέσμου εργοδοτών CBI. Πρόσθεσε ότι μετάνιωσε αμέσως αφότου έκανε το σχόλιο το 2019 και ζήτησε απευθείας συγγνώμη. Εκπρόσωπος του Άλαν είπε στο BBC: Το συγκεκριμένο άτομο συμφώνησε ότι το θέμα έχει κλείσει και δεν προέβη σε άλλη κίνηση. Όσον αφορά στους άλλους ισχυρισμούς είναι πολύ απλά αναληθείς».  Ο Τζον Άλεν ήταν πρόεδρος του CBI από το 2018 έως το 2020.

Οι ισχυρισμοί εναντίον του έρχονται σε μία περίοδο σοβαρότατων καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και βία από άλλα στελέχη του CBI, συμπεριλαμβανομένων δύο καταγγελιών για βιασμό.

Σχετικα αρθρα

Έρευνα για μαζικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας ζητούν οι Παλαιστινιακές Αρχές

admin

Το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας επί τάπητος ενόψει Ευρωεκλογών

admin

Φάμπιο Πανέτα: «Χωρίς τη μείωση των επιτοκίων, η Ευρώπη κινδυνεύει με στασιμότητα»

admin

Darktrace: Ποια είναι η βρετανική εταιρεία που περνάει σε αμερικανικά χέρια έναντι 5,31 δισ. δολαρίων

admin

Γερμανία: Η ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο από το 2015

admin

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου διευρύνουν τη διαφοροποίηση των αγορών τους

admin

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Γιατί έχασε 18 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

admin

Κίνα: Τα τρία θεμέλια της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης

admin

ΗΠΑ: Κατέβασε ταχύτητα η αμερικανική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Tik Tok: Ποιος θα πληρώσει 100 δισ. για να το αποκτήσει;

admin

Ελέγχεται από τη γερμανική εισαγγελία ο ακροδεξιός επικεφαλής υποψήφιος του AfD

admin

Υποψήφιος της Λεπέν κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

admin