Image default
EUROBANK

Επέκταση της Eurobank σε χώρες του Κόλπου, Ασία και Ισραήλ

Σημαντική επέκταση σε άλλες χώρες σχεδιάζει η Eurobank σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας κ. Ιωάννου στο -. Η τράπεζα σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, Ντουμπάι, Ινδίας και Ισραήλ, στοχεύοντας πλούσιους πελάτες ως καθώς αποτελεί μια ελληνική τράπεζα που επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη από το διεθνές δραστηριότητες.

«Για να είμαστε επιτυχημένοι πρέπει να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν διευρύνουμε τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε”, είπε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, και επικεφαλής  των διεθνών δραστηριοτήτων του Ομίλου. Οι παραπάνω αποτελούν αγορές διαχείρισης μεγάλου πλούτου στις οποίες πρέπει να εισέλθει κάποιος νωρίς αν θέλει να αδράξει τις ευκαιρίες όπως τόνισε.

Οι αυξημένες φιλοδοξίες της Eurobank είναι ένα ακόμη σημάδι πως  έρχεται η ανάκαμψη στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, μετά από μια δεκαετία.

Η κρίση χρέους άφησε τις τράπεζες  με ένα χαρτοφυλάκιο προβληματικών δανείων ύψους 100 δισ. ευρώ ως το 2016,  Η τιμή της μετοχής της τράπεζες αυξήθηκε κατά σχεδόν 46% φέτος, στο πλαίσιο της προσδοκίας της επενδυτικής βαθμίδας.

Η Eurobank έχει ήδη παρουσία σε Κύπρο, Λουξεμβούργο, Βουλγαρία και στο Λονδίνο, ενώ πρόσφατα απέκτησε τον βραχίονα της  BNP Paribas στη Βουλγαρία  Μονάδα Προσωπικών Οικονομικών στη Βουλγαρία προσθέτοντας 400 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και 100 εκατ. ευρώ νέων καταθέσεων στο χαρτοφυλάκιό της. Έχει επίσης αύξησει το μερίδιο συμμετοχής της στη δεύτερη τράπεζα της Κύπρου την Ελληνική τράπεζα στο 29,2% και στοχεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της  εκεί σύντομα.

Η Eurobank  έχει λοιπόν ήδη τη δική την θυγατρική στα ανατολικά και θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε κόμβο για να εξυπηρετήσει τις νέες αγορές. Έχουμε έναν περιφερειακό ρόλο να παίξουμε  μέσω της Ελληνικής τράπεζας λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας της Κύπρου με αγορές όπως η Ινδία, το Ισραήλ, το Ντουμπάι και η
Σαουδική Αραβία», είπε ο κ. Ιωάννου.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συστήσει  γραφείο αντιπροσωπείας «σε ορισμένες από αυτές τις χώρες».

Παράλληλα, η Eurobank θα ήθελε επίσης «να έχει πλήρη έλεγχος της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο κάποια στιγμή», σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου ενώ  έχουν ληφθεί οι  σχετικές εγκρίσεις από τον SSM προκειμένου να εξαγοράσει την συμμετοχή της του ΤΧΣ στην τράπεζα ύψους 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Τα έσοδα της τράπεζας από τις διεθνείς δραστηριότητες  αντιπροσωπεύουν το 33% των συνολικών κερδών του ομίλου στα τέλη Μαΐου, από περίπου 25% το 2022.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η τράπεζα θα έχει οριστικοποιήσει τη στρατηγική της και από το νέο έτος θα ξεκινήσει τη φάση υλοποίησης του σχέδιο επέκτασής της.

Σχετικα αρθρα

Eurobank: Υπεραποδίδει η ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

admin

Eurobank: Improving cross-border transactions with India

admin

Ελληνικά τραπεζικά deals στο Ντουμπάι

admin

Eurobank: Βελτίωση διασυνοριακών συναλλαγών με την Ινδία

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα μεγάλα πακέτα στην Eurobank και τα νέα ρεκόρ στην Κρι – Κρι

admin

Σε μόλις 21 εισηγμένες το 80% της αξίας του Χρηματιστηρίου

admin

Eurobank: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας – Οι όροι

admin

Η «χρυσή» λίστα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου (infographic)

admin

Eurobank: Ανοίγει άμεσα νέα εθελουσία με γενναιόδωρη αποζημίωση εως και πάνω από 180.000€

admin

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα 7 δισ. ευρώ της Eurobank και η αναίμακτη διόρθωση της Intrakat

admin

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν φωτοβολταϊκό έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

admin

Eurobank: Έμφαση στις δραστηριότητες του εξωτερικού

admin