Image default
Τοις Μετρητοίς

Κυριακούλης: Όταν ξέρεις πως να “ρίχνεις” τους μικρομετόχους

Κυριακούλης: Όταν ξέρεις πως να “ρίχνεις” τους μικρομετόχους

Φωτιά και λάβρα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 για τη Κυριακούλης (ΚΥΡΙΟ)  με το πλέον αρνητικό στοιχείο να είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά φόρων που έφερε και πάλι σημαντικές ζημιές της τάξεως των -2,93 εκατ. ευρώ μετά από τις ζημιές του 2021 των -2,12 εκατ. ευρώ και μετά από ζημιές -5,13 εκατ. ευρώ το 2020.

Έτσι με την ιδιαιτέρως  αρνητική αυτή οικονομική  κατάσταση  η εταιρεία έχει φτάσει από τη καθαρή θέση που είχε το 2019 των 20,33 εκατ. ευρώ να έχει βρεθεί στο τέλος του 2022 με 9,936 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι έχει κάψει μέσα σε τρία χρόνια κεφάλαιο 10,4 εκατ. ευρώ (!) ή 1,33 φορές τη σημερινή της κεφαλαιοποίηση.

Το δε καθαρό κεφάλαιο κίνησης ήταν στο τέλος του 2022  αρνητικό και ίσο με -1,853 εκατ. ευρώ  σε αντίθεση με εκείνο του 2021, το οποίο ήταν θετικό και ίσο με 3,612 εκατ. ευρώ  εξαιτίας αυξημένων προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων. Συνακόλουθα, η τιμή του δείκτη γενικής ρευστότητας μειώθηκε, από 1,57 την 31/12/2021 σε 0,74 την 31/12/2022.

Επισφάλειες οι οποίες περιέργως φτάνουν τα 1,96 εκατ. ευρώ (προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων από ναύλα ιδιοχρησιμοποιούμενων σκαφών αναψυχής) + 1,063 εκατ. ευρώ (προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων από ναυλομεσητεία)  ίσον δηλαδή  3,023 εκατ. ευρώ (!) σε έναν όμιλο που προσέξτε βγάζει συνολικό μικτό κέρδος 3,5 εκατ. ευρώ. Σα να μη μας τα λέτε καλά…

Εδώ κάτι βρωμάει…

 Επισφάλειες αξίας 1,137 εκατ. ευρώ από ναυλομεσητία είχε γράψει ο όμιλος  το 2021 όπως επίσης και υπό τον ίδιο ακριβώς τρόπο πέρασε άλλα 2,758 εκατ. ευρώ το 2020.

Το 2019 όμως το αντίστοιχο κονδύλι στα έξοδα ήταν  μόλις 46 χιλ ευρώ (!).

 Το θέμα είναι  ότι με αυτό  το τρόπο τα λοιπά έξοδα διογκώθηκαν  το 2022 κατά 118% σε σχέση με το 2021 κλείνοντας στα 3,939 εκατ. ευρώ με άμεση συνέπεια  φυσικά και την αύξηση των ζημιών για τον όμιλο και φυσικά τους μικρομετόχους.

Με αυτά και με αυτά η μετοχή στο ταμπλό παραπατάει λίγο πάνω από το 1 ευρώ με τα διαγραμματικά δεδομένα να δείχνουν συνέχεια πτώσης με σημάδια μάλιστα πιθανής κατάρρευσης προς την περιοχή των 0,864 ευρώ ειδικότερα  αν και στο πρώτο εξάμηνο του 2023 φανεί κάτι αναλόγως αρνητικό με το ίδιο τροπάρι “αρπαγής“.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

July 7, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin